Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen ansvarsfrihet för Boman

GÄVLE
Först i oktober tar den nyvalda styrelsen i MUF Gävleborg ställning till om man ska polisanmäla den tidigare ordföranden Tommy Boman för förskingring.

Annons
- Eftersom vi är nyvalda ska vi fundera fram till vårt första ordinarie distriktsstyrelsemöte, säger Emilia Öije, 20 år, som valdes till ny MUF-ordförande på extrastämman som kallats in till Folkets hus i Gävle på lördagen.
Varken Tommy Boman eller den tidigare kassören Daniel Sundström beviljades ansvarsfrihet på stämman, där 23 medlemmar deltog.
Många turer har skakat moderaternas ungdomsförbund i länet i sommar. Förutom misstänkta förskingringar från handkassan och via kontokort har någon eller några även fuskat med medlemssiffror och förfalskat revisorernas namnteckning.
Men Emilia Öije tar över ordförandeklubban med gott mod.
- Vi måste se till att MUF Gävleborg får tillbaka förtroendet, och det blir säkert ett hårt jobb, men det ska vi reda ut, säger hon.
- Vi ska ansöka om landstingsbidrag, satsa på att återvärva våra medlemmar och betala tillbaka våra skulder, säger hon.
Hur många medlemmar MUF Gävleborg har i dag är oklart.
- Det är inte så många som har gått ur, men det är många som inte betalt medlemsavgiften. Men eftersom vi inte haft någon verksamhet det senaste året tycker jag inte det är så konstigt, säger Emilia Öije.
Både Emilia Öije och Emma Bengtsson, nyvald förste vice distriktsordförande, satt i den gamla styrelsen tillsammans med Tommy Boman. Men de tycker inte att de har något ansvar för att ungdomsförbundets ekonomi har misskötts.
- Vi fick löpande redovisningar varje möte över ekonomin av Tommy Boman och han sa att allt såg bra ut. Vi hade ingen anledning att fatta misstankar, säger Emma Bengtsson.
Valberedningens förslag till ny styrelse gick igenom i sin helhet. Det betyder att den nyvalda distriktsstyrelsen består av Emilia Öije, Järvsö, Emma Bengtsson, Söderhamn, Niklas Gillström, Sandviken, Lars Bång, Gävle, Anna Larsson, Bollnäs, Anders Lindberg, Söderhamn, Måns Montell, Sandviken, David Månsson, Söderhamn, Erik Olsson, Delsbo, Johan Sundberg, Gävle, och Sebastian Ljungberg, Söderhamn, från Moderat skolungdom.
Till revisorer valdes Daniel Stattin och Johanna Wickenberg.