Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen buss till Alderholmen än - busskuren fraktades bort

Busskuren kom till – och försvann från – Alderholmen innan bussen kom.

Det nya bostadsområdet Gävle Strand på Alderholmen är planerat för att ha en bussförbindelse med resten av Gävle. En busskur fanns också vid hållplatsen, som var klar i väntan på att tekniska nämnden ska beställa busstrafik till området. Men i går morse fraktades kuren bort.

Anna-Stina Ljungbjörk, kollektivtrafikplanerare på tekniska kontoret, säger att kuren flyttats därifrån eftersom den var nedklottrad.

– Jag har fått påbackning från boende och andra om den ska vara kvar när det inte finns någon buss.

Nu ska kuren användas på annat håll och när eller om Alderholmen får en bussförbindelse så kommer en ny kur att ställas dit.

Hittills har tekniska nämnden inte haft råd att utöka busstrafiken till Alderholmen. I november ska den fatta beslut om hur busstrafiken ska se ut under 2010–11, så tidigast då kan det gå att ta bussen dit.

Anna-Stina Ljungbjörk säger att det finns önskemål om bussturer. Om planerna blir verklighet och busshållplatsen kommer att behövas vet hon inte i dag.

– Det kan jag inte säga någonting om. Jag hoppas det.