Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen dispens för skolskjuts i Järbo

JÄRBO
- Jag blir mycket upprörd när kommunens tjänstemän ljuger. De tror säkert att vi ska tröttna, men det gör vi aldrig, säger Hans Liebenholtz, pappa till Hanna 8 år.

Ännu ett bråk om utebliven skolskjuts är under uppsegling i Sandvikens kommun. Den här gången är det barnen som bor efter Rönnbacksvägen utanför Järbo som drabbas. Barnen har rätt till skolskjuts från den plats där brevlådorna finns.
Problemet är bara att det är 1,5 kilometer från brevlådan och till huset där familjen Liebenholtz bor.
- Vi släpper aldrig iväg Hanna efter den vägen på vintern, menar Hans. Vi vill ha vinterdispens, men kommunen vägrar och säger att den vägsyn som blivit gjort visar att det inte finns några fel eller brister.

"Har inte synat vägen"
Men enligt Hans har det aldrig gjorts någon vägsyn.
- Vägsyn skulle göras den 14 november i fjol, men vi kallades inte, säger Hans. När jag sedan begärde att få läsa protokollet upptäckte jag att varken Vägverket eller NTF har varit med. Och att ansvariga för kommunens samtrafikenhet heller inte åkt sträckan. Trots det hävdade samtrafik att vägen var mycket god och att belysning fanns.
Det finns tre gatlysen vid familjen Liebenholtz, men de har själva bekostat den uppsättningen. Hans Liebenholtz har träffat representanter för samtrafiken, men ingenting har hänt.
- Vi blev helt enkelt osams, suckar Hans. I stället tog jag kontakt med kommundirektör Svante W Nord och nu ska en ny syn göras 24 mars.
Efter Rönnbacksvägen, som slutar hos familjen Liebenholtz, har några barnfamiljer inte ens fått något svar angående sina dispensansökningar.
- Här finns familjer som tvingas få hjälp av anhöriga för att barnen ska kunna komma till skolan, menar Hans uppgivet. Det är helt hopplöst att ha att göra med kommunen. Det är bara undanflykter på de frågor man ställer.

JÖRGEN LARSSON