Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen fara med Svedberg – men Greiss står i dag

Efter en undersökning i går kom beskedet att det inte är någon större fara med Niklas Svedbergs knä.

Men Brynäsmålvakten står inte i eftermiddag mot Djurgården.

– Skönt att få ett bra besked men det är dumt att chansa och efter den här matchen kommer ju ett längre uppehåll, säger Niklas.

Det var i matchen mot Modo som han vred till knät efter att ha fått en Modospelare över sig. Det gjorde ont på en gång men Svedberg kunde ändå slutföra matchen. Men han tränade inte i onsdags och när laget åkte till Göteborg för match mot Frölunda stannade han hemma.

– Det gjorde för ont för att spela och vi ville få skadan undersökt. Jag fick precis svaret från läkaren och det verkar inte vara så farligt. Jag får väl ta det lite lugnt ett tag och så får jag tillsammans med massören Glenn Hellström lägga upp ett bra träningsprogram.

Han följde matchen mot Frölunda på teven och gillade förstås det han såg. Hans ersättare Thomas Greiss släppte bara in två puckar och i sista perioden vände Brynäs till seger.

– Killarna gjorde det jäkligt bra och på sätt och vis är det väl synd att det blir ett längre uppehåll nu när vi är inne i ett sådant stim. Fast för mig kanske det ändå kommer lägligt så skadan får läka ihop ordentligt.

Greiss vaktar målet i eftermiddag och på bänken sitter den blott 16-åriga talangen Oscar Dansk.

För Brynäs har den ”viktiga veckan” hittills gett maximal utdelning.

Först kunde vi bocka av Modo. Sedan blev det tre poäng mot Frölunda som var nästa punkt på listan och helt plötsligt vinner Brynäs mot lagen som jagar i den täta och jämna tabellen. Kan man fullfölja mot Djurgården i eftermiddag också och ta full pott så kan tränaren Niklas Czarnecki må riktigt gott under det nästan två veckor långa uppehållet.

Han garanterar att det inte blir speciellt svårt att kräma ur det sista ur laget i dag trots att det har varit många och intensiva matcher.

– Nej, verkligen inte. Vi är inne i en oerhört positiv trend och har åtta raka matcher med poäng. Det känns fantastiskt bra att få spela mot Djurgården hemma inför en fullsatt arena med det här självförtroendet och med alla segrar i ryggen.

Djurgården vann sin match i torsdags med 5–1 hemma mot Färjestad och bröt därmed en trend med fyra raka förluster. Det skiljer tre poäng mellan lagen som möttes i SM-kvartsfinalen ifjol.

– Det brukar alltid bli riktigt bra hockeymatcher när vi möter Djurgården. Det blir nog ingen undantag den här gången heller, säger Czarnecki.