Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen hann med Jerker

Jerker Axelsson tog en överlägsen seger i klassen Trimmat 4wd – och totalt – när rally-SM inleddes med Vinterpokalen under lördagen.
Trollhätteföraren skrev marginalen till en minut och 36 sekunder före Mats Jonsson, Forshaga.

Annons

Säsongens första deltävling i SM avgjordes i skogarna mellan Sandviken och Ockelbo – med var sin avstickare till Järbo samt Hamrånge. Totalt innehöll banan fem sträckor, tillsammans mätande omkring tio mil.

Jerker Axelsson/Mattias Andersson visade redan på den korta inledande sträckan att man var laddade inför uppgiften. Med dryga fyra sekunder förpassade man Mats Jonsson/Johnny Johansson till andra plats.

Sträcka 2 därefter blev ett mandomsprov på hela tre mil. Här var återigen Axelsson den snabbaste, nu närmast följd av Ludvikas Robin Friberg/Stefan Gustavsson.

Även i fortsättningen kunde Jerker Axelsson inkassera sträcksegrar. I samband med målgången på Jerntorget konstaterade han att resan varit tämligen bekymmersfri.

– Ja, det får man allt säga. Några mindre incidenter blir det ju alltid, men i det stora hela har allt rullat på som planerat.

Ifjol tog Jerker guld i klassen i SM. Blir det en upprepning i år?

– Det är förstås målsättningen. Men det återstår fortfarande fem deltävlingar så inget ska tas ut i förskott, fortsätter han.

Kanske bar Pontus Tidemand favoritskapet före start. Men den 24-årige värmlänningen valde att köra på internationella däck för att få bästa möjliga träning inför Svenska Rallyt kommande veckoslut. Dessa har något sämre grepp och Pontus, tillsammans med kartläsande Emil Axelsson, hade nu inte skuggan av en chans.

57-årige Mats Jonsson räddade andra plats, 4,5 sekunder före Pontus Tidemand.

Med i kampen om en plats på pallen fanns även Robin Friberg, som dock till slut fick hålla tillgodo med att bli fyra. Femma blev stockholmaren Björn Adolfsson och sexa Thomas Thunström, Ludvika.