Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen hjälp att få för en fattig

Jag har vikt över 30 år av mitt liv åt att arbeta åt kommunen och sedan en tid tillbaka är jag sjukpensionär och lever på mindre än 8 000 kronor varje månad i pension. Nu är det ju mitt fel att Försäkringskassan dragit för lite skatt så jag fick en faktura på cirka 8 000 kronor som jag tyvärr ej har råd att betala som ensamstående – fattig som jag är.

Kronofogden och sociala tyckte att det räckte att jag ska leva på 2 400 kronor i månaden efter att jag betalat mina fasta räkningar och sedan mars månad i år drar fogden över 1 000 kronor på min lilla pension.

Förtvivlad över att leva under existensminimum ringde jag sociala där jag fick ett varmt bemötande – jag skulle låna pengar av någon för att betala min skatteskuld.

Sverige är fantastiskt, politiker kan ta ut höga löner och arvoden i oändlighet men en fattig gammal pensionär som jag ska man krama sista blod droppen ur fast jag knappt har nåt att ge. Vilket förtroende detta ger eftersom ni diskriminerar mig och förnekar mig rätten till att leva med existensminimum?

Christina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare