Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Ingen jävlas med våra fans”

I en exklusiv intervju med Gefle Dagblad talar Manowars frontman Joey DeMaio ut om skandalerna kring Getaway Rock Festival.

– Ingen jävlas med våra fans. Jag är så förbannad och bekymrad över det här att jag flyger till Stockholm nästa vecka för att reda ut vad som har hänt, säger Joey DeMaio.

Heavy metal-bandet Manowar är toppnamnet på kommande sommars festival. Basisten Joey DeMaio är upprörd över hur de anställda och fansen behandlats av Getaway Rock Festival AB.

Han är arg över att de ungdomar som har arbetat inte har fått sin lön.

I flera artiklar har GD berättat om hur anställda och lokala leverantörer inte har fått betalt för sitt arbete under festivalen.

Festivalgeneralen Tomas Jernberg har hotat med att inte betala dem som vänder sig till medierna.

Genom sina svenska fans fick Manowar nys om vad som har hänt.

– I dag har jag fått höra att inte ens polisen har fått betalt. Jag är mycket bekymrad över de uppgifter som har kommit fram. Jag har tagit del av era artiklar och jag vill att alla ska få veta att Manowar inte har något med det att göra, säger Joey DeMaio.

Han säger att han inte förstår vad Tomas Jernberg och festivalens nya ägare FKP Scorpio sysslar med och att han åker till Sverige för att personligen reda ut det.

– Det som stör mig mest är att ingen av dem som har uttalat sig från Getaways eller FKP Scorpios sida visar någon hänsyn mot fansen, säger Joey DeMaio.

I juli var Joey DeMaio i Gävle för att annonsera bandets spelning på 2012 års festival. Det är tolv år sedan Manowar spelade i Sverige och Joey DeMaio är långt ifrån glad över att det är under de här omständigheterna som spelningen kommer att äga rum.

– Vi kommer att spela, det är vi skyldiga våra fans. Men det är viktigt att vi i Manowar och ni i pressen står upp och kämpar för folks rättigheter, säger Joey DeMaio.

Eventuellt kommer han också att besöka Gävle där han vill träffa kommunalråden och berätta för Gävleborna att Manowar tar avstånd från hur Getaway har behandlat anställda och leverantörer.

Han berättar också för GD att han fick ett mycket gott intryck av Gävle och Gävleborna när han var här i somras.