Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen klarhet trots MUF-styrelsemöte

GÄVLE
Inte heller igår kunde MUF Gävleborg visa upp några färdiga bokslut för revisorn Birgittha Bjerkén. Vid ett möte med ledningen fick hon mest se lösryckta räkningar.

Annons
Trots att mötet med styrelsen var bokat sedan förra veckan var det bara två MUF:are som medverkade för att reda ut oegentligheterna, Niklas Gillström och Cecilia Lofterud.
Det finns mer att önska när det gäller samarbetsviljan och insikten om allvaret i situationen från ungdomsförbundets sida, tycker Birgittha Bjerkén.
- Men det ser ändå något bättre ut nu. De vet i vilken riktning de ska gå och följer förhoppningsvis riktlinjerna som de har fått hur de ska jobba vidare.

Arbete påfrestar
- Det tar nog ett par veckor till för att gå igenom allt, konstaterar hon, vars arbete och m-engagemang blir lidande när hon måste reda ut det ekonomiska kaoset.
MUF-ordföranden Niklas Gillström tycker att gårdagens möte, där även juristen och moderaten Daniel Stattin deltog, var givande. Nu ska man arbeta mer intensivt för att få fram alla ekonomiska papper för 2002 och i år. I stället för att vara samlade i pärmar verkar de vara utspridda på olika håll. Niklas Gillström lovar att det ska bli ordning och reda i god tid före extrastämman 20 september så att man får ihop boksluten.

Gräver vidare
Birgittha Bjerkén är inte lika optimistisk om att få tag på alla papper. Hon är beredd att beställa nya postgirohandlingar för att se vilka utgifter som har gjorts. Bland annat ska man ha gjort en mystisk utbetalning på 30 000 kronor som det saknas uppgifter om.
Som GD tidigare berättat har man upptäckt flera oklarheter kring förra årets bokslut, som nu måste göras om. Det saknas en del uppgifter som ska bakas in i den. Dessutom ska man försöka få ihop alla uppgifter från året, så att extrastämman kan ta ställning till ett delårsbokslut.
Egentligen ska en revisor inte behöva lägga ner en massa tid på att spåra och få ihop räkenskaperna. Det ska finnas samlat i pärmar och levereras när det är dags för revision.

Bråttom
- Nej, det är styrelsen som ska göra allt. Dessutom känns det tungt när den andra revisorn, Eva Runvald, bor i Umeå och inte kan hjälpa till på samma sätt, tycker Birgittha Bjerkén.
Eva Runvald var revisor 2002. Men för revisionen i år delar Birgittha Bjerkén uppdraget med Måns Montell. Denne är hemma i Sandviken över sommaren. Något som gör det bråttom att få jobbet klart så snart som möjligt innan han återvänder till studierna i Luleå.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se