Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen kris när "Hulan" fyller gubbe

Annons

GD GRATULERAR

Säger eller skriver vi Anders Hulander är det kanske inte många som reagerar igenkännande. Med ”Hulan” blir det en helt annan sak. En storvuxen profil som märks i Gävles folkvimmel och inte minst då han förr om åren jobbade som krogvakt.

I dag når han upp till livets högsta krön.

– Tja, man har ju varit med om ett och annat genom åren, säger ”Hulan” när vi hälsar på honom på arbetsplatsen, Beijers Bygg på Näringen, inför 50-årsdagen.

Där har han gamle Brynäskaptenen Jan-Erik Silfverberg som chef och ni kan tro att det blir en hel del hockeysnack. ”Hulan” är nämligen en hängiven BIF-supporter (jodå, GIF har också en liten plats i hans hjärta) och ännu i dag talar folk om hans inrusning på isen uppe i Örnsköldsvik sedan favoriterna spelat hem SM-guldet 1999.

– Ett av mina finaste och lyckligaste ögonblick, förklarar han. Jag kunde bara inte hålla mig utan måste in på banan och krama om grabbarna med coachen Roger Melin i spetsen. Att jag till råga på allt fastnade på bild i tv-rutan kunde jag bjuda på.

Ett annat kärt idrottsminne är fotbolls-EM i Portugal för fem år sen, den där turneringen med Zlatans klackmål mot Italien och den omtalade 2–2-matchen mot Danmark.

– Det var inte helt fel att vara på plats då, säger ”Hulan”.

När ni läser detta sitter han antagligen bekvämt tillbakalutad, troligtvis i champagnebaren, tillsammans med sin sambo på kryssaren Royal Carribean någonstans på rutten Stockholm-Tallinn-St Petersburg. Firandet på hemmaplan får vänta tills på lördag då han bokat in ett antal platser på favoritstället Järnvägskrogen.

– Presenter undanbedes, säger ”Hulan” med ett leende. Det viktigaste är att ha kul med vännerna. Men visst känns det lite speciellt att fylla gubbe, men någon kris är det inte.

Anders Hulander är uppfödd på Söder i Gävle tillsammans med sina föräldrar och två systrar. Ingen av dessa är kvar i livet, givetvis en sorg som det inte går att skaka av sig.

– Båda systrarna dog när de bara var 32 år och det kändes mycket tungt. Min mor avled för några år sen och min far miste jag 2008. Så det är tur att jag har min sambo, annars hade livet känts tomt värre.

”Hulan” kan beskrivas som en temperamentsfull och stridbar person som inte drar sig för att ryta till när han tycker någonting är snett. Som i våras, då det kom ett kravbrev från kronofogden om en skuld som pappan skulle betala. Haken var att pappan då varit död i åtta månader, bouppteckningen var gjord.

– Ändå kom det där kravbrevet. Jag blev både ledsen och förbannad, men det hela redde ut sig och ”fallet avskrevs”.

Anders Hulander är i grunden snickare, men lider av en sjukdom som vid ett tillfälle gjorde att han föll styggt och krossade vänstra axeln. Detta inträffade 1982 och efter en steloperation gick han sjukskriven i nio år. Därefter fick han en provanställning på Cederlöfs byggfirma.

– Jag skulle testa en vecka och jag är fortfarande kvar, snart 20 år senare, fast nu heter ju firman Beijers. Här trivs jag ypperligt och det är oftast full rusch hela dagarna.

Då säger vi väl grattis då, till nyblivne 50-åringen.