Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen motkandidat till Ann-Catrin Brockman

Oppositionen har tidigare ansett att Ann-Catrin Brockman, S, var mindre lämplig som ny ordförande för kunskapsnämnden men man kom aldrig med någon motkandidat.

Annons

Sedan Klas Palmer, S, meddelat att han på grund av sitt arbete utomlands avsäger sig uppdraget som ordförande för kunskapsnämnden har oppositionen diskuterat valet av ny ordförande.

De har vid flera tillfällen deklarerat att deras förtroende för Ann-Catrin Brockman inte är det bästa. De har haft planer på att lansera en egen kandidat, men när kommunfullmäktige i går valde ny ordförande fanns bara Ann-Catrin Brockmans namn som förslag. Hon var tidigare vice ordförande i kunskapsnämnden och var både valberedningens och arbetarekommunens förslag. Mot beslutet reserverade sig M, FP, KD och NO.

Övriga val gick helt enligt valberedningens förslag och till ny vice ordförande i kunskapsnämnden valdes Lars Karlsson, S.