Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen nalle för den som inte fyllt 18 år

Vill du köpa en rosa nalle för en femkrona i Furuviksparken?
Kom i så fall ihåg att göra det i målsmans sällskap om du är under 18 år.
– Det är knäppt, men vi måste rätta oss efter reglerna, säger parkens chef Tom Widorson.

Under juli månad fick Furuviksparken påhälsning av personal från Lotteriinspektionen. Besöket skedde inkognito.

Inspektörerna la då märke till att fler än 50 ungdomar under 18 år fick nyttja den så kallade ”mjukdjurskranen” utan att personalen reagerade.

– Automaten fungerar så att man sätter i en femkrona, en kran greppar ett mjukdjur som ramlar ut i ett hål. Det klassas som varuspel och därför måste alla under 18 år spela i målsmans sällskap, säger Tom Widorson.

I Furuviksparken finns en vagn med åtta mjukdjursautomater. Vid tillfället för inspektörernas besök var vagnen flyttad från sin ordinarie plats eftersom en karusell byggdes om.

Personalen hade därför inte uppsikt över automaterna och kunde inte se till att 18-årsgränsen följdes.

– Nu är vagnen tillbaks på sin gamla plats och personalen ska vara mer vaksam. Jag är rädd att kranarna tappar sin attraktivitet när barnen måste springa och hämta mamma eller pappa, men så är reglerna och vi måste rätta oss efter dem, säger Tom Widorson.

Furuviksparken har nu fått en varning. Om reglerna inte följs vid nästa inspektion kan parkens tillstånd för spelautomaterna dras in.