Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen pekbild på Tigern

Man borde slippa betala tv-licensen under juni, juli och augusti. Bara repriser, Pistvakt, Hedebyborna och liknande. Det är ju repris av repriser. Livet är för kort för repriser.

Annars kändes det som hösten kom tidigt i år. Dagarna före nationaldagen var blåsiga och kalla. Vi sjösatte i alla fall ”Elektiska Roffes” båt. Hamnkapten Lollo förankrade båten i varvets bil för att inte båten skulle tippa omkull i kulingen när båten lastades till sjösättningsvagnen. Allt gick bra och båten kom i sjön. Bilen blev kvar på land.

Barbro landshövding, gifte bort sin dotter i Gävle och ryktet gick på stan att Tiger Woods var synlig än här än där. Jag har tagit många såna där pekbilder genom åren. Ni vet, här gick vargen, så står det en gubbe och pekar, där gick björnen, där simmade älgen, men jag fick ingen att ställa upp på att där gick Tigern. Synd, för det saknas en tiger i samlingen. Tänk om man fått Tigern Johansson och tigern Woods på samma plåt.

Sandviken-Jögga avslöjade i Annonsbladet i Sandviken, där han numera härjar, att han och jag satte våra bomärken i betongplattan på Göransson Arena när vi var där på jobb under gjutningen. Sant! Ett annat bomärke gjorde jag när jag spilde ut blekfix på golvet på rum 272 på Hotel Siljan i Mora. På den röda heltäckningsmattan lyste en två kvadratdecimeter grå fläck

Skepp ohoj, lollipop Jolly Roger i topp, piraterna seglade in i Europaparlamentet. Rädd för att dom går på grund bland alla snårigheter där.

Jag köpte en barnbok, ”Sjörövarbok” av Lennart Hellsing och Poul Ströyer på bokhandeln och betalade alla royaltys. Boken borde finnas i varje skeppsbibliotek. En höjdarbok. ”Kapten Finn han drack gin, kapten Tom han drack rom, kapten Bös slog sig lös med en nakendansös, kapten Blank hon slog dank och sköt skutan i sank.” (undrar om Hellsing syftar på Gävles kommunalråd).

Nu har jag sett världsmästar-Lecke dricka transparent Loranga också, undrar om han klarar en dopingkontroll? Tänk på hur det gick för Posa. Tor haltar omkring som en pirat med träben. Han hade kastat stödbandaget. När läkaren hörde det fick Tor en utskällning av kulingstyrka. Bandaget är på igen. Hårt liv sjömanslivet.

Dom säger att min spindel är en skalbagge men skeppsspindlar har lite olika utseenden. Djur på sjön utvecklar bra egenskaper. En skeppskatt tillexempel har sex tår för att stå stadigt på däck. Klättrar lätt upp i en aluminiummast och tar sig ner utan att bada och utan att man behöver ringa brandkåren.

Briggen Gerda seglar runt i Stockholm med prinsessan Madeleine som firar födelsedag ombord. Gerdas kapten är då kapten över kungen som är minst örlogskapten. Inte illa. Grattis Madde och Kalle Anka som fyller 75 år – lollypopp lollypopp Jolly Roger i topp för Er.

Kungen seglade i sin ungdom med Ajje Philipsson i Swan 65:an Orm af Ingarö. Ajje hade väl inte skeppspapper för att segla en så stor båt så Kustbevakningen bordade Orm af Ingarö och ville veta vem som var befälhavare. Det är jag, sa kungen och kustarna drog iväg och besvärade inte Ajje mer.

Ramsor ur Sjörövarbok:

”Kapten Gullet flöt på hullet

Kapten Skrå flöt ovanpå

Kapten And flöt iland

Panta Rei sa en sej.”