Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen polisanmälan än

SANDVIKEN
Trots att det snart är en månad sedan den misstänkta langningen på Norrsätraskolan blev känd finns det fortfarande ingen polisanmälan hos Sandvikenpolisen.

Annons
Uppgiften upprör rektor Lars-Håkan Leckström.

Märkligt
- Det är oerhört märkligt. Jag hade själv semester när det hände, men det finns verifierat att olika personer här på skolan har haft åtminstone fem samtal med polisen. Vi har även lämnat namn på den misstänkte mannen. Jag utgick från att någon från polisens sida tagit upp en anmälan, säger han.

Ingen formell anmälan
Sune Bergström, utredningschef vid Sandvikenpolisen, bekräftar att ingen formell anmälan har upprättats. Däremot finns tre så kallade minnesanteckningar från samtal med skolpersonal och föräldrar till elever.
- Vi skriver inte anmälningar på alla samtal vi får. Vi kan inte ta upp anmälningar på saker som någon annan kanske har hört anonymt, säger han.
Han säger att han inte kan svara på vilken bedömning som har gjorts när det gäller den misstänkta langningen, men att polisen ändå undersöker saken.

Förutredning
- Det görs alltid en förutredning. Förmodligen är den på spaningsstadiet, säger Sune Bergström.
En av de poliser som utreder saken bekräftar detta.
- Vi har spanat för att kunna säkra bevis. Då måste man vänta tills rätt tillfälle dyker upp, säger Anders Pettersson.
Han tycker att att utredningen nu raserats av uppmärksamheten.
- Nu är det kört ur spaningssynpunkt, säger han.

Svårt att förstå
Lars-Håkan Leckström har svårt att förstå hanteringen av ärendet.
- Det är mycket konstigt att man inte tar upp en ordentlig anmälan. De har haft en månad på sig att spana och utreda. Att de inte vill väcka uppmärksamhet håller inte heller eftersom vi redan tidigt skickade ut information till 374 elevers föräldrar. Jag tycker agerandet är anmärkningsvärt.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se