Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen SM-medalj för Bergström

I fjol lyfte han hem ett silver och ett brons i Halmstad.
Ett år senare blev Sandvikens AK:s Anders Bergström utan SM-medalj – trots ett bättre slutresultat.
– Jag måste vara jättenöjd, med tanke på förutsättningarna, säger Bergström.

Annons

På måndagen startade SM-veckan i Borås, där 271 grenar i 39 olika sporter kommer att avgöras till och med söndag.

Tyngdlyftning var en av sporterna som var först ut – och Sandvikens AK:s veteran Anders Bergström tävlade i +105 kilo.

I Halmstad förra året tog Bergström silver i stöt och brons totalt i samma klass, men i år fick han nöja sig med tre fjärdeplatser efter 131 kilo i ryck (tangerat svenskt veteranrekord) och 165 kilo i stöt. Det gav 296 kilo totalt – att jämföra med 292 kilo totalt i fjol.

– Jag var alltså starkare i år, men jag hade ju behövt lyfta lite till för att ta medalj, säger Anders Bergström och fortsätter:

– Visst grämer man sig lite, men jag måste ändå vara nöjd. Om jag ska vara helt ärlig har jag bara tränat i tre veckor innan SM. Det har varit väldigt mycket jobb med Fyshuset.

Bergström var snubblande nära att lyckas lyfta 171 kilo i stöt, vilket hade betytt medalj, men endast en av tre domare godkände lyftet.

– Det var med minsta möjliga marginal. Vissa på läktaren skrek att det var katastrof, men det är domarna som dömer och för min del spelar det inte så stor roll.

I dag ska damklasserna avgöras och från Sandvikens AK kommer Sara Ghavami och Michaela Persson till start i 58 kilo respektive +75 kilo.

– Det kommer att bli jäkligt spännande och tajta klasser och båda har fina medaljchanser. Det blir en riktig höjdpunkt, säger Anders Bergström.

En annan höjdpunkt i slutet på SM-veckan är 7-manna i rugby. Sandvikens RC lyckades inte kvalificera sig för SM-veckan i fjol, men i år finns laget med när medaljerna ska fördelas.

Coachen Jakob Staland ser fram emot helgens matcher i Borås, där Wexiö RK och Vänersborgs RK, som är titelförsvarare, står för motståndet i grupp A. B-gruppen består av Södertälje, Göteborg och Attila, medan Ronneby, Enköping och Borås möts i C-gruppen.

– Ettorna och bästa tvåan går till semifinal, och som jag ser det har vi definitivt chansen att bli bästa tvåa. Det blir jättespännande, säger Jakob Staland.