Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen SM-medalj för Bergström

I fjol lyfte han hem ett silver och ett brons i Halmstad.
Ett år senare blev Sandvikens AK:s Anders Bergström utan SM-medalj – trots ett bättre slutresultat.
– Jag måste vara jättenöjd, med tanke på förutsättningarna, säger Bergström.

På måndagen startade SM-veckan i Borås, där 271 grenar i 39 olika sporter kommer att avgöras till och med söndag.

Tyngdlyftning var en av sporterna som var först ut – och Sandvikens AK:s veteran Anders Bergström tävlade i +105 kilo.

I Halmstad förra året tog Bergström silver i stöt och brons totalt i samma klass, men i år fick han nöja sig med tre fjärdeplatser efter 131 kilo i ryck (tangerat svenskt veteranrekord) och 165 kilo i stöt. Det gav 296 kilo totalt – att jämföra med 292 kilo totalt i fjol.

– Jag var alltså starkare i år, men jag hade ju behövt lyfta lite till för att ta medalj, säger Anders Bergström och fortsätter:

– Visst grämer man sig lite, men jag måste ändå vara nöjd. Om jag ska vara helt ärlig har jag bara tränat i tre veckor innan SM. Det har varit väldigt mycket jobb med Fyshuset.

Bergström var snubblande nära att lyckas lyfta 171 kilo i stöt, vilket hade betytt medalj, men endast en av tre domare godkände lyftet.

– Det var med minsta möjliga marginal. Vissa på läktaren skrek att det var katastrof, men det är domarna som dömer och för min del spelar det inte så stor roll.

I dag ska damklasserna avgöras och från Sandvikens AK kommer Sara Ghavami och Michaela Persson till start i 58 kilo respektive +75 kilo.

– Det kommer att bli jäkligt spännande och tajta klasser och båda har fina medaljchanser. Det blir en riktig höjdpunkt, säger Anders Bergström.

En annan höjdpunkt i slutet på SM-veckan är 7-manna i rugby. Sandvikens RC lyckades inte kvalificera sig för SM-veckan i fjol, men i år finns laget med när medaljerna ska fördelas.

Coachen Jakob Staland ser fram emot helgens matcher i Borås, där Wexiö RK och Vänersborgs RK, som är titelförsvarare, står för motståndet i grupp A. B-gruppen består av Södertälje, Göteborg och Attila, medan Ronneby, Enköping och Borås möts i C-gruppen.

– Ettorna och bästa tvåan går till semifinal, och som jag ser det har vi definitivt chansen att bli bästa tvåa. Det blir jättespännande, säger Jakob Staland.