Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget åtal mot Karin Nilsson

Det blir inget åtal mot Vänsterpartiets oppositionsråd i Sandviken, Karin Nilsson, som polisanmäldes för förtal av personal på Steel Town Biljard.

Överåklagaren Krister Waern har beslutat att inte inleda någon förundersökning.

Som GD berättat har det florerat rykten om att Sandvikenkrogen Steel Town Biljard på Odengatan skulle vara en mötesplats för prostituerade och sexköpare. Personalen anordnande i förrgår en demonstration mot anklagelserna utanför statshuset.
Karin Nilsson var en av de personer som de anställda menade hade bidragit till att sprida ryktena. Enligt henne själv hade hon bara ställt frågor till en person som krogen brukar anlita som trubadur, för att försöka ta reda på om ryktena stämde.
Krogens ägare Johnny Larsson polisanmälde henne för förtal, men nu har alltså Krister Waern beslutat att inte inleda någon förundersökning.
– Ärekränkningsbrott är inget som åklagare generellt sysslar med, det gör vi bara om det föreligger särskilda skäl. Och då ska det vara något riktigt braskande, säger han.
Däremot kan Johnny Larsson själv välja att driva frågan med hjälp av en advokat. Men det är inget som han tänker göra, säger han till GD.