Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget åtal mot Nilsson

Det blir inget åtal mot Vänsterpartiets oppositionsråd i Sandviken, Karin Nilsson, som polisanmäldes för förtal av personal på Steel Town Biljard. Överåklagaren Krister Waern har beslutat att inte inleda någon förundersökning.

– Det känns väldigt skönt, säger Karin Nilsson.

Annons

Som GD berättat har det florerat rykten om att Sandvikenkrogen Steel Town Biljard på Odengatan skulle vara en mötesplats för prostituerade och sexköpare. Personalen anordnade i förrgår en demonstration mot anklagelserna utanför statshuset.

Karin Nilsson är en av de personer som de anställda menar har bidragit till att sprida ryktena.

Enligt henne själv har hon bara ställt frågor om det hon hört till en person som restaurangen brukar anlita som trubadur.

Ägaren till Steel Town Biljard, Johnny Larsson, polisanmälde Karin Nilsson för förtalmen nu har alltså åklagaren bestämt sig för att inte starta någon utredning som kan leda fram till åtal och fällande dom.

– Ärekränkningsbrott är inget som åklagare i huvudsak sysslar med. För det ska det finnas särskilda skäl.

– Och då ska det vara någonting riktigt braskande, säger Krister Waern.

Johnny Larsson kan däremot själv välja att driva frågan med hjälp av en advokat och får då stå för rättegångsnotan om han förlorar.

– Jag tänker inte driva frågan själv, men jag tycker åklagarens beslut är jättemärkligt. Förtal är ju ett brott och i det här fallet finns det vittnen. Men det spelar tydligen ingen roll, säger han.

Karin Nilsson själv kände lättnad efter beskedet att det inte blir någon förundersökning.

– Det känns naturligtvis väldigt skönt. Det har varit en jobbig resa som jag inte visste var den skulle sluta.

– Jag är glad för att man törs ställa frågor i en demokrati och jag är glad över att jag fick träffa och prata med kvinnorna som demonstrerade, säger hon.