Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget intresse för Björksätra

SANDVIKENInte en enda norrman har anmält sig till veckans lägenhetsvisningar i Björksätra.

Annons
Miljonaffären mellan Sandvikenhus och det norska företaget Svensk Fritid AB är hotad, men inte avblåst.
På hemsidan www.fritid.no marknadsförs Sandviken och tolv andra svenska samhällen.
Där kan man läsa att visningar i Sandviken hålls varje dag till och med den 14 juli. Det är bara att ringa och bestämma tid.
Men än så länge inga visningar - intresset är för svalt.
Kanske beror det på den hårda konkurrensen. Bland de andra möjligheterna märks Åre med norra Europas största skidanläggning och Lysekilslägenheter med havsutsikt.

Sandviken en modern stad
Sandviken förs fram som en modern stad som satsar på barnen och har ett rikt kultur- och fritidsliv.
Fiske, skidåkning och golf, och så närheten till Stockholm.
Om Svensk Fritid inte lyckas sälja minst 15 lägenheter så riskeras hela affären. En affär som skulle ge det kommunägda bostadsbolaget Sandvikenhus ett tillskott på upp till två miljoner kronor, plus uteblivna rivningskostnader.
Men Ingvar Ryckertz, Sandvikenhus vd, är inte nervös.
- Vad jag har förstått kan det vara så här i början. Sandviken har kommit upp helt nyligen på hemsidan så vi får nog ha tålamod, säger han.

Inte helt kört
Under måndagen får vi inte kontakt med någon på Svensk Fritid som vill säga hur stort tålamodet är, det vill säga hur lång tid företaget kan ägna åt att sälja de första femton lägenheterna innan affären blåses av.
Klart är i alla fall att det inte är helt kört även om ingen kommer på visning den här veckan.
- Det går bra även om man hör av sig väldigt spontant. Om det är så att någon vill ha visning nästa vecka så reser någon av oss dit, säger Runar Hanken på Svensk Fritid.

HANNA JANSSON