Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget kunde hindra Holmqvist i back-SM

Seger för Jimmy Holmkvist, Gestrike, i Ånnabodaloppet igår – och guld i back-SM.
– Inga problem, sammanfattade han själv efteråt.

Annons

Efter att ha vunnit lördagstävlingen i klass 2, supernationella rallycrossbilar, skulle endast ett haveri eller en avkörning kunna hindra Jimmy från att lägga vantarna på guldmedaljen.

– Tanken var att åka på säkerhet. Men det glömde jag när jag fick på mig hjälmen, plirar Jimmy.

Istället var det full fart i samtliga tre åk. Snabbast från början till slut och ett kliv upp på den översta delen av prispallen.

– Det blev ett bra avslut på backsäsongen. Stämde bra hela tiden, fortsätter segerherren.

På papperet kunde hälsingen Henrik Flodin hota. Dock inte i praktiken. Denne slutade nu trea, slagen även av regerande mästaren Christer Nilsson, Sandviken. Fjärde plats gick till Håkan Holmkvist, äldre bror till Jimmy, vilket räckte till brons i SM.

Jimmy Holmkvist har två titlar i rallycross-SM att falla tillbaka på. Han har även tävlat i rally med framgång.

Nu blev det alltså guld i disciplinen backe…

– Gör ett inhopp i den sista deltävlingen i rallycross-SM i Arvika kommande veckoslut. Sedan får vi se vart satsningen blir 2011, avslutar 30-åringen från Hofors.

I klass 1, för tvåhjulsdrivna rallybilar, var Micke Lundberg, Gävle, återigen den klart vassaste. Titeln säkrade han redan i Sundsvall för en vecka sedan. Totalt i år har han kört snabbast i samtliga 24 åk (fördelat på åtta tävlingstillfällen). Oslagbart?