Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget tre-tre i Sätra

GÄVLE
Kommunstyrelsen vill inte skjuta till pengar för att stödja tre-tre-projektet på äldreboendet Sätrahemmet. Det beslutades under gårdagens sammanträde.

- Många tyckte att det lät som ett bra projekt, men någon hade fått signaler om att omvårdnadsnämnden kunde dra igång projektet ändå, säger Anna Östman, Gävle kommuns informationschef.
I maj i år framförde en grupp anställda på Sätrahemmet idén om att införa en ny arbetsmodell med tre dagars arbete och tre dagars ledighet. Initiativtagarna tror att modellen kan leda till lägre sjukskrivningstal på arbetsplatsen.
Personalgruppen har ansökt om ett bidrag på 800 000 kronor för att kunna anställa de fyra personer som krävs för att modellen ska fungera. Efter avslaget från kommunstyrelsen ska bidragsfrågan nu tas upp på omvårdnadsnämndens nästa sammanträde.
ERIK WIKSTRÖM