Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inköp Gävleborg: Vi har gjort rätt

Upphandlingen är riktigt genomförd.

Det anser Michael Kazmierczak, upphandlingschef på Inköp Gävleborg.

Han tycker inte att företagen som begärt överprövning hos länsrätten har fog för alla sina klagomål.

Annons

Tre företag har fått dela på uppdraget för att säkerställa att det ska finnas tolkar inom de utsatta tiderna. Någon närhetsprincip är inte tillåten vid upphandling.
Det är diskriminerande mot andra tolkföretag, säger Michael Kazmierczak.
Det är inte han som ansvarat för upphandlingen och han vet inte vilka och hur många som suttit i referensgruppen, bara att det är personer som den som begärt upphandlingen, i det här fallet kommuner och landsting, utsett. De talar om vilka krav som ska ställas och är också med och utvärderar anbuden. Det är referensgruppen som har bestämt vilka uppgifter som listorna på tolkar företagen anlitar ska innehålla.
Den har också sagt att priset ska spela roll till 30 procent. Kvalitet, bland annat organisation, erfarenhet, kompetensutveckling och referenser, spelar roll till 40 procent och resterande 30 procent är kompetensen hos företagets tolkar.
Den som inte är nöjd med länsrättens beslut vid överklagade upphandlingar kan vända sig till kammarrätten och i sista hand regeringsrätten.