Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alba åkte ur allsvenskan

Alba vara en hårsmån att klara sig kvar i Allsvenskan. Efter ett upphämtat fyramåls-underläge kom nådastöten i förlängningen. Granlos Anton Samuelsson sköt 9–8 och skickade ner Alba i division 1.

Annons

– Självklart väldigt bittert och surt, säger Albas tränare Jarno Harjula.

Förutsättningarna inför matchen var klara. Alba var tvungna att vinna mot klara seriesegrarna Granlo på bortaplan, samtidigt som GGIK förlorade, för att behålla platsen i Allsvenskan. GGIK förlorade men Alba hamnade i uppförsbacke direkt.

Efter drygt fem minuter stod det 3–0 till hemmalaget, en ledning som var 4–0 efter första perioden. Efter en jämn andraperiod stod Alba för en makalös upphämtning i tredje perioden.

Underläge 8–4 blev till 8–8 på drygt åtta minuter och Alba hade fortfarande chansen. Det räckte dock inte då Granlo kunde avgöra i förlängningen.

Andreas Dahlqvist imponerade och slutade på tredjeplats i poängligan. Han var en stor anledning till Albas upphämtning, en upphämtning som Jarno har svårt att förklara.

– Jag har inte så många svar just nu, allt känns väldigt bittert.

• Varför åker ni ur?

– Vi faller inte bara i första perioden idag. Vi faller på grund av en dålig vårsäsong. Men vi gör en bra upphämtning idag och jag vill ge all heder åt killarna som kämpade, säger Jarno Harjula.

Mer läsning

Annons