Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alba är ju helt borta hemma – förlorade igen

IBK Alba förlorade för tredje matchen i rad i sin egen hemmaborg, 10–7 till Järfälla.

– Vår tredjefemma spelar 1–0 i matchen och jobbar kopiöst därute, det är inte de som skall vinna matchen åt oss och då är det något som är fel, säger Lennart Liljedahl tränare i Alba.

Annons

– Det var bedrövligt, några av våra etablerade spelare gör inte sitt jobb på banan. Det är vissa som tänker på SSL (Svenska Superligan) till hösten istället för Alba i allsvenskan här och nu. Jag blir vansinnig på en sådan inställning, säger Lennart Liljedahl.

Tydligen är det så att Superligalagen börjar få upp ögonen för Albas spelare. Alba har spelat bra under hösten men grunden till framgång är att alla jobbat lika hårt i laget. Kanske var det denna inställning som gjorde att Alba tappade greppet om matchen i början på tredje perioden? Det är oerhört små marginaler i denna tuffa serie.

Första perioden slutade 4–4 där lagen passade på varandra och utnyttjade blottor skickligt. Järfälla gjorde tre snarlika mål. En gubbe smög ner vid ena målstolpen och fick sedan en maskerad passning då Albas backar bolltittade alltför mycket.

Andra perioden blev målsnål och Patrik Tabeshnia-Lindqvist i hemmamålet gjorde många fina räddningar. Alba tog sedan ledningen med 5–4 efter ett maskerat skott från kanten av Mikael Eriksson som gick över axeln på Järfällamålvakten i mål. Sedan tog Järfälla över matchen och gick fram till en 9–5-ledning. De spelade ett mycket tufft försvarsspel och hängde som plåster på Albas bollförande spelare. Albas spelare var inte beredda på att ta en sådan strid och därför förlorade man matchen.

Lagledningen tog timeout och fick till två reduceringsmål fram till 9–7, men det var för sent.

Mer läsning

Annons