Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alba föll i måstematchen

IBK Alba befinner sig halvvägs ute på plankan efter förlust med 1–6 mot Skellefteå på hemmaplan. Nu är det fyra poäng upp till strecket och i praktiken fem eftersom Alba har 13 mål sämre målskillnad än Örnsköldsvik. Dessutom har Ö-vik en match mindre spelad.

Annons

Albas unga lag mår nog bra av att börja om i tvåan. Laget tog sexton poäng första halvan av serien med ett tajt och ibland bryskt försvarsspel. Andra halvan har laget utvecklats spelmässigt men poängen har uteblivit. Endast fyra poäng har laget skrapat ihop med tre matcher kvar att spela. Visst är idrotten ologisk ibland.

I dagens sexpoängsmatch hade Alba några viktiga spelare sjuka och det syntes, för Alba kom inte till många vassa målchanser och var uddlösa när det väl gällde.

Skellefteå spelade lugnt och tryggt och var resoluta i den egna boxen. De första tre målen var långskott som hoppade eller seglade in bakom en skymd Marie Dahlén i Alba-kassen.

Visserligen så borde hon nog ha tagit två av dem, men backarna var dåliga på att hålla fri sikt åt Dahlén.

Med 3–1 till Skellefteå i mitten på andra perioden, så tog kapten Hans Edström time-out och gick ner på två kedjor. Denise Timann hade en boll i stolpen som låg och darrade på mållinjen. Det var det närmaste Alba kom innan Skellefteå avgjorde matchen i tredje perioden.

ALBA–SKELLEFTEÅ 1–6 (1–2, 0–1, 0–3)

Första perioden: 0–1 (11.37) Josefin Lundqvist, 1–1 (13.56) Christine Andersson, 1–2 (18.20) Angelica Johansson.

Andra Perioden: 1–3 (8.17) Linda Almström.

Tredje perioden: 1–4 (8.50) Julia Lindh, 1–5 (12.23) Julia Lindh, 1–6 (17.43) Josefin Lundqvist.

Skott: 39–41 (11–7, 15–9, 13–15).

Utvisningar, Alba: 1x2. Skellefteå: Inga.

Domare: Parya Ryd, Michaela Pålsson.

Publik: 107.

Mer läsning

Annons