Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... Alba går för nytt kontrakt

Albas tjejer kvalade sig upp till division 1 i våras och får nu jobba ordentligt för att behålla den serietillhörigheten.
– Fyra lag åker ur och det är tuffa förutsättningar. Men vi kommer att lära oss väldigt mycket det här året, säger tränaren Hasse Edström inför seriestarten i helgen.

Annons

Alba kommer till spel med en ung och lovande trupp.

Alba har fostrat väldigt många bra damspelare genom åren och det är inget undantag nu heller. Men då hägrar i stället innebandygymnasiet i Umeå och Alba har fått släppa många spelare dit.

– Det är väl inget undantag nu heller. Vi har fem tjejer i deras laguppställning den här säsongen. Klart det påverkar oss men samtidigt är jag jätteglad för tjejernas skull som får den allra bästa innebandyutbildningen där uppe, säger Edström.

Målvakten Sofia Lundmark är den senaste i raden av Albaexporter norrut. Hon flyttade nu i höstas när skolan började.

Men Alba får ihop ett lag här hemma också. Även om det nu blir en tuffare och mycket bättre serie än tidigare. Men längre än ett nytt kontrakt blir inte målsättningen.

– Självklart måste vi ta ett steg i taget och att klara sig kvar skulle vara riktigt bra nu när dessutom hela fyra lag åker ur. Vi är väl några lag som på förhand ser ut att få kämpa om att undvika det, säger Albatränaren.

Träningsmatcherna har sett helt okej ut. Men nu drar det ihop sig till premiär och det är en helt annan sak. På lördag väntar Jämtland och redan på söndag är det match igen – då mot Örnsköldsvik.

– Dom åkte ur elitserien i våras och tuffare motstånd än så blir det inte. Jämtland kan jag tänka mig har samma målsättning som vi och det blir en jätteviktig match direkt. Vi får en bra värdemätare hur vi står oss i det här sällskapet, säger Edström avslutningsvis.

Mer läsning

Annons