Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albatränarens utbrott efter förlusten

Tre gånger tog Hagunda ut målvakten och spelade sex mot fem.
Tre gånger gav det resultat och Alba fick inkassera en tung och onödig förlust efter sudden death.
– Det är för dåligt. Vi tar inte jobbet som vi ska på slutet och det är inte undra på att Lennart är arg, säger backen Mattias Ljunggren efter 5–4-förlusten.

Annons

Lennart heter Liljedahl i efternamn och är tränare i Alba och han var inte bara arg efteråt. Han var rasande. En säker ledning med 4–2 gick förlorad i sista periodens slutminuter.

– Nu är jag bara heligt förbannad. Killarna tror att dom är bättre än vad dom egentligen är och uppträder både nonchalant och tar egna ogenomtänkta beslut. Det är bedrövligt att vi tappar två poäng på den självgodheten, menar Liljedahl.

Stjärnbacken Mattias Ljunggren nickar när han hör kritiken.

– Det är bara att ta åt sig och göra det här till läropengar. Vi tittar mer på att göra ett till mål framåt i den där tomma kassen än att försvara oss på det sättet vi hade kommit överens om. Nu känns det tungt och onödigt.

För Alba hade ju skapat ett alldeles utmärkt läge åt sig själv efter två spelade perioder mot Hagunda. Visserligen är laget nästjumbo i serien men väldigt svårspelat. Det vittnar kolumnen med insläppta mål där Stockholmarna är bäst i hela serien.

Men hemmalaget fick utdelning i andra perioden och förvandlade 1–1 till 4–1 bland annat efter två snygga mål av skyttekungen Andreas Dahlqvist.

– Vi visste att dom måste kliva fram i sista perioden och göra tre mål för att kvittera. Vi snackade om det och hade en taktik för att klara det. Då känns det bedrövligt när vi inte kan göra det, säger Ljunggren.

Hagunda fick en snabb reducering i sista men sedan hade Alba ändå bra koll. Fram tills det återstår två minuter och gästerna plockade sin suveräna målvakt Thomas Åhrberg av banan och chansade med sex utespelare. Det gav utdelning två gånger om under ordinarie speltid och fixade fram en sudden.

Där upprepade sig saken. Bottenlaget Hagunda behövde poängen och plockade målisen igen i slutminuten. Med elva sekunder kvar skickade Patrik Jansson in segermålet och Albas chans att haka på i toppen sinkades rejält.

– Men vi är nykomlingar i den här serien och tittar bara nedåt i tabellen och varje poäng är bra. Det som retar är uppträdande i slutet. Nej, förresten vi var inte bra på hela matchen och killarna fokuserar på helt fel saker. Jag kräver så otroligt mycket mer av alla, säger Liljedahl avslutningsvis.

026-15 93 84

ALBA–HAGUNDA 4–5 efter sudden (1–1, 3–0, 0–3, 0–1)

Första perioden: 0–1 (2.19) Anton Waldenvik (Mikael Jansson), 1–1 (8.08) Mikael Eriksson (Leo Jonsson).

Andra perioden: 2–1 (2.56) Andreas Dahlqvist (Adam Bergman), 3–1 (18.15) Andreas Dahlqvist (Henrik Söderkvist), 4–1 (19.59) Olle Eriksson (Adam Bergman), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–2 (7.03) Victor Hedlund (Anton Waldenvik), 4–3 (18.19) Karl Förare (Viktor Strömqvist), spel sex mot fem, 4–4 (18.34) Karl Förare (Jakob Dahlén), spel sex mot fem.

Sudden death: 4–5 (4.49) Patrik Jansson (Karl Förare), spel sex mot fem.

Skott: 41–28 (12–7, 15–9, 10–9, 4–3).

Utvisningar, Alba: 1x2 min. Hagunda: 2x2 min, 1x10 min.

Albas tre stjärnor

3: Fredrik Arnetorn, mv

2: Andreas Dahlqvist, f

1: Leo Jonsson, f

Mer läsning

Annons