Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra periodens femetta fällde SAIK

När Pelle Jansson piskade in 3–0 två minuter in i andra perioden såg allting väldigt bra ut för SAIK.

Annons

Men hemmalaget Uppsala vände den här matchen på tre snabba och för gästernas del otäcka minuter direkt efter det. SAIK hann knappt andas innan 3–3 kom upp på tavlan. Till slut blev det förlust med 6–4.

– Vi blev lite stirriga där och oron spred sig. Vi fick inte stopp på det och dom fick göra fem raka mål i andra perioden, sa SAIK-tränaren Stefan Åsbergh.

SAIK gav sig själva i alla fall en chans i sista perioden och det kom en reducering fram till 5–4. Men en kostigt dömd utvisning blev ödesdiger då Uppsala mitt i sista perioden satte sexan.

– Vi hade flera chanser att komma ikapp men var den inte otur med några stolpträffar var det också ineffektivitet från våran sida. Annars var det här en jämn match som kunde slutat hur som helst. Vi gjorde faktiskt en hel okej insats, sa Åsbergh.

Efter förlusten ligger SAIK sexa i tabellen, Uppsla gick upp på andra plats och Falun leder. Ett Falun som SAIK möter i nästa omgång.

– Alla slår alla i den här serien så nu ska vi ladda om och vinna den matchen. Då är vi med där uppe igen, avslutade SAIK-tränaren.

UPPSALA–SAIK 6–4 (0–2, 5–1, 1–1)

Målen, SAIK: Pelle Jansson 2, Andreas Ahlström, Anders Nygren.

Skott: 42–39 (20–13, 14–7, 8–19)

Bäst i SAIK: Mattias Enholm, Anders Nygren, Andreas Ahlström.

Mer läsning

Annons