Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aston starkast i svängigt gästrikederby

Det blev ett hett och jämt derby på Träffen i Gävle mellan Runsten och Aston. Matchen svängde ofta och till slut stod Aston som vinnare med 8–7.

Annons

I den första perioden hade Sandvikenlaget Aston ett klart övertag på Runsten. När 20 minuter hade gått var resultatet 4–0 till gästerna efter att hemmalaget Runsten inte övertygat i försvarsspelet.

Aston gick in i den andra perioden som om matchen redan var avslutad. Det tog Runsten tillvara på och plötsligt var laget bara ett mål från kvittering. Aston tog då tillbaka halvleken och när paussignalen ljöd var ställningen 4–7.

Inledningen på den tredje perioden tillhörde helt Runsten. Efter fem minuter var resultatet 7–7 och den högljudda publiken på Träffen bjöds på ett nagelbitande slut där Aston till slut forcerade in det vinnande målet i den 14:e minuten från Tomas Hallings klubba.

– Det känns otroligt bra att vi vann detta, sa Astons tränare Johan Haglund efter matchens slut.

– Vi slutade tänka innebandy och då visade Runsten vilket bra lag de är men på grund av att vissa i vårt lag visade initiativ i slutet så vann vi.

Runstens tränare Björn Zättlin var givetvis besviken efter förlusten men han var ändå nöjd med hur hans lag spelade stora delar av matchen:

– Det var första perioden som förstörde för oss då vi inte gjorde vad som krävdes men i den andra och tredje perioden bättrade vi oss markant. Vi missade tyvärr några bra läget i slutet av matchen, speciellt efter vi tagit ut vår målvakt.

I den haltande tabellen ligger Runsten på en 10:e plats medan Aston nu ligger fyra.

Mer läsning

Annons