Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Astons hemmasvit intakt

IBK Aston tog säsongens fjärde trepoängare efter segern med 11–5 mot Surahammar i går.
– Fy fan vad skönt! Vi har tajtat till vårt spel och förbättrat vår inställning vilket gav resultat ikväll, säger Astons tränare Johan Haglund.

Annons

Tabelltvåan Surahammar kom till Sandviken för att möta ett Aston som hittills inte förlorat en enda match på Jernvallen denna säsong. Hemmalaget inledde starkt och Philip Mellqvist gjorde 1–0 efter bara 50 sekunder. Bara minuten senare visade dock Surahammar varför de är ett av topplagen när de kvitterade. 1–1 och matchen var igång.

Den första perioden slutade 3–3 efter att Aston gjort två stycken till vackra mål och släppt in två efter slarv defensiven.

Inte särskilt mycket hände i den andra perioden förutom att Mathias Nilssons 6–4-mål till Aston innebar hans tredje för matchen, trots att han var sjuk och gick på tabletter.

I den tredje perioden gjorde Aston det som räckte för att verkligen punktera tillställningen och när de sista 20 minuterna var färdigspelade var resultatet 11–5 till hemmalaget. Värt att nämna är att en av matchens målskyttar, den talangfulle Tony Winberg, gjorde sitt första A-lagsmål någonsin.

– Tony är en supertalang (född 1997) och kommer att komma jättelångt bara han vill, berömde tränaren Johan Haglund efter matchen.

Aston klättrade i tabellen efter vinsten och ligger nu på en sjätteplats.

– Det är en obehagligt jämn men rolig serie vi spelar i just nu, avslutar Haglund.

IBK ASTON–SURAHAMMARS IBF 11–5 (3–3, 3–1, 5–1)

Målen, Aston: Mathias Nilsson 3, Philip Mellqvist 3, Andreas Cöster 2, Tony Wiberg, Chim Rymbacka, Douglas Törngren.

Publik: 176.

Skott på mål: 35–32.

Bäst i Aston: Mathias Nilsson, Philip Mellqvist och Andreas Cöster.

Mer läsning

Annons