Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backbrist när GGIK föll mot Balrog

Med bara två friska backar fick GGIK-veteranen Johan "Chippen" Andersson flytta ner ett steg i planen.

Det blev ändå en knapp förlust borta mot Balrog, det forna storlaget vann med 7–6 sedan GGIK tappat det mesta i sista perioden.

Annons

Skador och sjukdomar är ett stort problem i GGIK-lägret just nu, plus att utlåningstiden av backen Oskar Adamssom gick ut vid årsskiftet. Adamsson är viktig för sin hemmaklubb Borlänge och dalaklubben ville inte låna ut honom längre.

Därmed åkte GGIK till Botkyrka med sex man borta jämfört med senaste matchen, och bara två friska backar. Då tog Johan Andersson ett steg ner i planen och spelade back, något han inte är alltför van vid.

– Han gjorde det bra, vi fick ett bra tryck med fyra forwards på planen i förstafemman. Det är precis så jag vill spela innebandy, med fyra spelare som vill gå framåt och anfalla, säger GGIK-tränaren Johan Haglund, som fyllde 30 år kvällen till ära.

Men alla sjukdomar tog ut sin rätt till slut mot Balrog. GGIK gjorde en stark andraperiod och gick ut till den tredje i ledning med 5–3. I sista perioden dominerade dock Balrog och vann exempelvis skotten med solklara 12–3.

– Vi fick gå för hårt på våra etablerade spelare och orkade inte riktigt. Ändå känns det surt, hade vi skitat ner oss lite mer hade vi vunnit, säger Johan Haglund och lyfter fram kollektivets insats i matchen.

Nästa GGIK-match spelas hemma mot Mora 13 januari.

BALROG–GÄVLE GIK 7–6 (1–1, 2–4, 4–1)

Mål, GGIK: Adam Lundgren 3, Johan Andersson, Joel Högberg, Jesper Lundgren.

Skott: 39–25 (13–10, 14–12, 12–3)

Publik: 202.

GGIK:s tre stjärnor

3: Joel Högberg, f

2: Alexander Larsson, c

1: Jhann Aldén, b

Mer läsning

Annons