Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billy vänder hem till Godis igen

Skrällen är ett faktum – Billy Nilsson har skrivit på för Gävle GIK.
– Klart att det är en drömvärvning. Det här ger enormt med energi till den övriga truppen, säger tränaren Stefan Åsbergh.

Annons

Det räckte med en säsong i Sirius och superligan för 21-årige Billy Nilsson. Trots att han under året fick göra A-landslagsdebut, och trots att Uppsalaklubben gjorde allt för att behålla sin poängkung och till och med erbjöd honom möjligheten att pendla till och från träningar och matcher.

Men hemlängtan blev för stor för Billy, som är mycket nöjd med att ha skrivit på ett ettårskontrakt för moderklubben.

– Det känns kul att få spela med Gävle igen med alla kompisar, och att få spela inför en publik med familj och vänner. Jag flyttar hem för att jag har saknat allt det, säger han.

– Jag har fått många bra erbjudanden, det ska jag inte klaga på, men det handlade inte om pengar den här gången. Det blir ju extra roligt också med tanke på den satsning som Gävle gör, och att laget har bra tränare.

Billy Nilsson slutade på 14:e plats i superligans poängliga och kommer att bli en av de största stjärnorna i allsvenskan kommande vinter, kanske den största.

I förrgår presenterade GGIK dessutom gamle poängkungen Pelle Jansson samt talangfulle centern Per Hallgren från IK Sätra. Och på önskelistan finns en rutinerade herre i form av förre GGIK-spelaren Henrik Esbjörnsson, som under säsongen lagkamrat med Billy Nilsson i Sirius.

Tränaren Stefan Åsbergh får nog räkna med att hans lag får en del röster när frågan om seriefavorit dyker upp framåt hösten.

– Billy Nilsson är ju en världsspelare, det har han visat i år. Det är klart att det är en drömvärvning, särskilt eftersom han är från Gävle. Att få in honom i truppen med de unga killar vi har kommer att betyda jättemycket, säger han.

– Med honom och Pelle Jansson får vi det vi har saknat, stabila poängplockare. De gör väl minst 100 poäng tillsammans, fortsätter Åsbergh.

Han vill dock inte sväva iväg och prata om uppflyttning, även om det långsiktiga målet för GGIK är superligan.

Det som gör att han är övertygad om att laget kommer att lyckas – oavsett om det innebär avancemang eller inte – är att GGIK har något som saknats förr om åren.

– Då har det funnits enskilt skickliga spelare, men man har inte riktigt haft ett lag. Nu är det vår styrka, vi är ett lag både på och utanför planen.

Billy Nilsson är dock klar med sitt mål:

– Det är superligan som gäller, det är där jag vill spela. Och jag tycker att vi har ett lag för det, säger han.

Det enda som 21-åringen är lite besviken över är att Albaspelaren Mattias Ljunggren inte valde att ta klivet över till konkurrenten.

– Det är synd, men han får väl spela i Alba då. Men jag tycker att det är fel beslut om man vill spela i superligan på hemmaplan.

Mer läsning

Annons