Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brolin matchvinnare – avgjorde i sudden

IBK Runsten vann hemmamatchen mot Kiruna med 7–6. Segerskytt i sudden death blev Joakim Brolin.

Men Runsten ledde med 5–2 i den andra perioden och såg ut att gå mot seger vid ordinarie tid.

Annons

Hemmalaget skapade tryck mot gästande Kiruna direkt från start och det resulterade i ett mål i inledningen av första perioden i form av ett självmål ifrån bortalaget.

Redan före och efter målet var matchen i Runstens favör, som ständigt skapade tryck mot Kirunas mål. Men hemmalaget var vid de flesta tillfällen ofokuserade vid avslutningsmomenten. Bortalaget fick ställa in sig på försvarsspel där målvakten spelade fantastiskt och såg till att hålla kvar dem i matchen.

Den andra perioden var målmässigt svängig. Kiruna svarade för ett mål i inledningen som betydde 2–2. Därefter gjorde hemmalaget tre raka mål och så som Runsten spelade såg det ut som man gick mot en klar seger. Men bortalaget åt sig tillbaka in i matchen och hade ett vasst kontringsspel som gav 5–4 inför den tredje perioden.

Den chockstartade genom ett mål från Kiruna efter tio sekunders spel.

Det gjordes två mål till i perioden och det gick mot spel i sudden där det endast stod 17 sekunder på matchklockan när kaptenen Joakim Brolin slog till med det avgörande 7–6-målet. Det var en match som målmässigt inte stämde in med matchbilden, men hemmalaget lyckades gå vinnande ur striden genom starkt lagarbete.

RUNSTEN–KIRUNA 7–6 sd (2–1, 3–3, 1–2, 1–0)

Målen, Runsten: Joakim Brolin 2, Alexander Hallén 2, Joakim Rollén, Fredrik Björkman.

Kiruna: Mattias Olofsson 3, Jonas Nutti, Tjäder Johan Niemi, Mattias Waaranperä.

Skott: 35–21 (16–4, 8–10, 10–7, 1–0).

Publik: 40.

Bäst i Runsten: Joakim Brolin.

Mer läsning

Annons