Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det domslutet straffade sig

Gävle GIK fick en tuff start på kvalserien genom förlust hemma mot elitserielaget Jönköping med 3−4.

Den dåliga förstaperioden blev avgörande för matchen.

Annons

– Vi tar med oss andra och tredje perioden från den här matchen. Då är det bara ett lag på planen. Det är inte över än, säger hemmatränaren Mikael Hagström.

Efter drygt halva första perioden hade bortalaget Jönköping tagit en betryggande tvåmålsledning. GGIK fick bara iväg ett skott på mål.
− Vi är tagna av stundens allvar i första perioden. Det är mycket folk på läktarna och mycket som står på spel, säger Mikael Hagström.

Bortalaget utökade ledningen i början av den andra perioden och GGIK hade rejäl uppförsbacke. Då klev Evelina Rösnäs in i handlingarna. Med två mål på drygt 30 sekunder hade hemmalaget hämtat upp 0−3 till 2−3 och det var match igen.

I slutet av perioden fanns mängder med chanser att kvittera, men bollen ville inte in.
− Vi vaskade om lite i laget inför andra perioden och kommer igång rejält. Jönköping kändes tröttare än oss, säger Hagström.

I början av den tredje perioden fick bortalaget en något tveksam straff. Hannah Aronsson satte straffslaget i mål och det blev matchavgörande.
− En av våra spelare åker över sargen alldeles innan straffsituationen. Det är den sämsta domarinsatsen på hela säsongen, men så är det kanske när man möter Elitserielag, säger Hagström.

Johanna Persson reducerade till 3–4 men närmare än så kom man inte trots mängder med chanser. I nästa omgång möter man Linköping på bortaplan.

Joakim Mattsson

Mer läsning

Annons