Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En lättnad att gå till Strömsbro"

"Det är skönt att gå till Strömsbro", säger båda innebandyspelarna Loretta Man och Cim Sjölander som nu lämnar GGIK efter senaste tidens turer kring damlagets vara eller icke vara i föreningen. Sportsligt hoppar de ner ett snäpp i divisionerna men det spelar mindre roll för båda.

Annons

På tisdagsförmiddagen kom beskedet att GGIK:s damer ratar förslaget om att återvända till sin klubb och att de istället väljer att hoppa ner till division två-klubben Strömsbro. Anledningen är att de inte känner sig trygga med GGIK:s tidigare behandling av damverksamheten.

–Det känns väldigt tråkigt att de först ville kasta ut oss och att de nu plötsligt kommit tillbaka till oss igen. Det är inget bra för framtiden. Då känns det bättre med ett lag som Strömsbro som vill satsa på damverksamheten och flickidrott, säger Cim Sjölander.
De säger att den senaste tiden har varit turbulent och att det nu är skönt att vara i hamn.
–Det känns skönt att efter så många veckor kunna ta ett beslut att flytta så man kan släppa allt och satsa på innebandyn. Det hade börjat ta på krafterna att sväva i ovisshet, säger Loretta Man.

Styrelsen för GGIK tog snabbt tillbaka beslutet att lägga ned damlaget med motiveringen att det bland annat har tillkommit sponsorer till klubben och enligt Loretta Man och Cim Sjölander så har de också bett om ursäkt till damlaget.

–De ångrade sig och sa att det inte skulle hända igen, men det känns så tråkigt att de sparkade ut ett helt damlag. Speciellt eftersom det hade gått så bra sportsligt, säger Cim Sjölander.

Vad har ni fått för mottagande av Strömbro efter det här beskedet?

–Verkligen jättepositivt, både från ledare och spelare. Det känns att de verkligen vill satsa på det här, säger Cim Sjölander.

På det sportsliga planet så innebär bytet av lag en flytt ner i divisionerna. Något som självfallet är tråkigt för innebandyspelarna.

–Det känns jättetråkigt såklart och vi har ju en svagare trupp nu än vad vi hade med GGIK. I och med turbulensen så tappade vi några spelare som egentligen skulle ha stannat, säger Loretta Man.

Hur många spelare har gått över till Strömsbro?

– Ungefär tolv spelare. Det är omkring sex-sju stycken som har lagt av med innebandyn eller bytt till någon annan klubb efter turerna, säger Cim Sjölander.

Har ni en nog slagkraftig trupp för att gå upp igen?

–Det hoppas vi. Vi tränar ju lika hårt som innan, sen hoppas vi att Strömsbro kan bidra med några vassa spelare. Samtidigt har ju GGIKs damlag i division tre också hoppat över till Strömsbro, säger Loretta Man.

Slutligen vill båda lägga till att de tycker det är tråkigt att damidrott ofta kommer i andrahand i förmån för herridrotten.

–Det är himla tråkigt det som händer. Att damverksamheten ofta förbises i förmån för herridrotten. Det måste bättras, säger Cim Sjölander.

Mer läsning

Annons