Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluns ungdomar för mycket för Aston

Mittenlagen Aston och Falun Ungdom möttes på Jernvallen. Falun vann komfortabelt med 6–3.

Annons

Falun tog tag i taktpinnen i början på matchen och gjorde 1–0 på en spelvändning som man utnyttjade elegant. Aston hade problem med det fysiska spelet matchen igenom mot storväxta masar.

Litet omotiverat så kvitterade Aston till 1–1 genom Mathias Nilssons myra. Då tappade Falun spelet och Aston fick mera att säga till om.

Falun tog åter ledningen före pausdrickat. David Göras lyfte en boll genom slottet som Dan Johansson klappade i mycket snyggt på volley. Falun skaffade sig en tvåmålsledning i början på andra perioden innan Philip Mellqvist med mycket vilja kunde trycka fram bollen till en fristående Per-Emil Johansson som hade bara att raka i bollen. Men det verkade som om Falun hade en extra växel att lägga i när det osade katt och 4–2 kom lätt som en plätt.

Aston kom tillbaka en gång till i matchen. Mathias Nilsson gjorde en fin raid innan han serverade Mattias Proos till 4–3. Falun svarade omgående till 5–3 och när Kim Rybacka skänkte bort bollen i spel sex mot fyra, så var saken biff. Astons defensiv var helt okej för dagen, men bland forwards måste intensitet och fotarbete förbättras om inte Aston skall dras in i streckstriden.

ASTON–FALUN U 3–6 (1–2, 1–2, 1–2)

Målen Aston: Per-Emil Johansson, Mattias Proos, Mathias Nilsson.

Skott: 29–24 (7–8, 9–7, 13–9).

Utvisningar, Aston: 1x2. Falun: 2x2.

Domare: Lars Johansson, Mikael Waldenvik Uppsala.

Publik: 145.

Bäst Aston: Douglas Törngren, Mathias Nilsson, Simon Rönngren, Joakim Blomén.

Mer läsning

Annons