Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästriklands distriktslag redo för innebandy-SM

Det är som TV-pucken – men nu handlar det om innebandy.
Gästriklands F15- och P15-lag spelar SM för distriktslag med start i dag.

Annons

Historiskt sett har det gått bra för gästrikelagen i distriktslags-SM, som i år avgörs i Karlstad. De brukar ta sig vidare från gruppspelet och har varsitt silver sedan tidigare.

Även nu finns goda chanser till bra resultat.

– Vi har kanske inga superstjärnor, men vi har ändå några riktigt duktiga killar. Målet är att kriga om medaljerna, men i första hand är målet att vara ett av två lag som går vidare från gruppen, säger P15-lagets kapten Jan Enbom.

På frågan om nyckelspelare framhåller han igen att laget inte har några fixstjärnor, utan litar till bredden.

F15-lagets kapten Hans Edström har lite svårt att sia om hur det ska gå, men hoppas även han på avancemang från gruppen i första hand.

– Det känns som att vi har ett bra lag i år. Att gå vidare från gruppen skulle vara kul, då är man ju i kvarten och är bara en match från bronset, säger han.

En nyckelspelare i Gästrikland blir troligen anfallaren Jenny Hallström, en av landets bästa 96:or som spelare i GGIK:s division 1-lag, samt målvakterna Amie Nillson och Ronja Sjölander.

• Det är lite som TV-pucken det här, va?

– Det är precis som tv-pucken – och jag tror att det blir tv-sänt så småningom. Det är en jättehäftig upplevelse med fullsatta läktare, förbundskaptener som tittar på, en hel del medier och priser som delas ut. Större blir det inte för de här tjejerna, säger Edström.

Distriktslags-SM pågår till och med söndag, och faktiskt kommer finalen att direktsändas – i alla fall på nätet.

Mer läsning

Annons