Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle GIK gick på pumpen direkt

Gävle GIK hamnade i en för brant uppförsbacke.

0–4 efter en period blev till slut 3–8 i premiären hemma mot Balrog.

– De hade fantastiskt bra kontringar, säger nyförvärvet och tvåmålsskytten Sebastian Jonsson-Linderdahl.

Annons

Redan efter två och en halv minut gjorde Balrog matchens första mål – och resten av den första perioden blev en uppvisning från bortalagets sida.

– Det gick väldigt fort och tyvärr fick vi inte den starten på matchen som vi hade önskat. Vi spelade aggressivt, men tappade positionerna vilket gjorde att Balrog ofta kom till avslut. Vi lyckades inte ta bort andrabollarna, säger Gävle GIK:s tränare Johan Haglund.

Ställningen efter den första perioden var 0–4, och redan då kändes matchen avgjord.

Balrog var helt enkelt klassen vassare.

– Balrog spelade med ett större lugn och vågade hålla i bollen. Det är det de vinner på, säger Sebastian Jonsson-Linderdahl.

Tillsammans med ett annat nyförvärv, Philip Mellqvist, såg han till att GGIK fick med sig två mål till andra periodvilan.

Båda målen kom i power play.

– Det var viktigt att få hål på dom där. Jag försökte bara att lägga bollen mot bortre, säger Sebastian om sitt 2–6-mål.

Drygt fyra minuter in på den tredje perioden gjorde Sebastian sitt andra mål i matchen. När GGIK tilldelades en straff sa Sebastian utan att tveka att han ville ta hand om den – och han förvaltade den på bästa sätt. Han smög fram och skickade bollen högt upp i målet.

– Jag har tränat på den mot våra målvakter. Jag brukar sätta den, men i träningsmatchen mot Örebro förra helgen missade jag. Nu fick jag revansch, konstaterar Sebastian med ett leende.

Nu räckte det inte till mer än en hedersam förlust.

– Vi får ta med oss vår fantastiska tredjeperiod. Vi ger oss inte i första taget, det visade vi i dag, säger Sebastian.

Johan Haglund:

– Vi har ett ungt och till stora delar nytt lag. Vi har mycket kvar att jobba på, men det visste vi redan innan den här matchen. Det var positivt att vi inte släppte in något mål i box play. I den tredje perioden visade vi också hjärta och det var otroligt skönt att se.

Mer läsning

Annons