Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle GIK värvar poängkung

Förra säsongen gjorde han 88 poäng på 22 matcher i ettan.

Nu lämnar han Mullsjö i superligan för spel i Gävle GIK.

Annons

Det handlar om ett lån för resten av säsongen när 19-årige Jonsson ansluter till allsvenska bottenlaget GGIK, som slåss för nytt kontrakt.

Affären blev klar sent under söndagskvällen enligt klubbens officiella twitter. Men riktigt klart är det inte, enligt tränaren Johan Haglund.

– Jag är lite nojig innan det är påskrivet, men muntligt överens är vi iallafall, säger han.

– Vi har letat förstärkning ett tag, för vi har några spelare som gått till andra klubbar och det är skador och sjukdomar. Vi har varit väldigt sårbara, fortsätter han.

Jakob Jonsson gjorde stor succé i division 1 norra förra säsongen, samma serie som Alba tillhörde. Han fullkomligen öste in poäng, 23 mål och 65 assist på 22 matcher. Det är alltså nästan fyra poäng per match.

Men Johan Haglund vill inte sätta onödig press på Jonsson.

– Han har inte fått så mycket speltid i Mullsjö, så man kan inte förvänta sig att det är en klasslirare som kommer att ösa in poäng i allsvenskan. Men han bidrar till ökad bredd och att vi får en boost på träningarna, säger Haglund.

Men 88 poäng på 22 matcher?

– Ja, han är en riktigt duktig kille när han är på spelhumör. En supertalang, och en matchvinnare helt enkelt. Att gå från division 1 till superligan är ett jättestort steg, så jag tror att det är bra att han kommer till oss. Allsvenskan hade varit det naturliga steget för honom från början, om jag får säga vad jag tycker.

Jakob Jonsson är center, men kan även användas som ytterforward. Och det är den rollen han får i GGIK, enligt utgångsplanerna.

– Vi har två bra centrar, men självklart är det bra med konkurrens på den positionen också, säger Haglund.

Jakob Jonsson har gjort två mål och tre assist på 19 matcher i superligan i vinter.

Mer läsning

Annons