Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK befäste sin ledning

Derbyt på Jernvallen igår kväll mellan IBK Alba och Gävle GIK var till och från en rätt händelselös tillställning som bortalaget gick vinnande ur.

Lagen följde varandra hyfsat resultatmässigt men i den sista perioden exploderade GGIK:s målskytte och laget vann med 11–3.

Annons

Alba visade tidigt i matchen att de inte var rädda för GGIK:s framgångslag och gjorde 1–0 i inledningen av den första perioden. Dock kvitterade gästerna några minuter senare.

Alba tog ledningen åter en gång i mitten av perioden efter ett snyggt anfall men sen var det slut på hemmaledning för denna kväll. GGIK kvitterade, tog ledningen och drog ifrån till 2–4 innan periodens slut.

I den andra perioden gjorde endast två stycken mål, ett från vardera lagen. Bortalagets Kajsa Larsson forcerade in 2–5 innan Cecilia Jansson reducerade till 3-5 på distans.

Period nummer tre såg länge ut att bli lika målsnål som den andra men plötsligt lossnade det för Gävle och laget började sätta varenda boll som de sköt de sista 8 minuterna. Matchen slutade helt välförtjänt 3–11 till GGIK.

Två av Gävle GIK:s mål gjordes av Kajsa Larsson som gjorde rakt igenom en mycket stabil match. Hon sade detta efter matchens slut:

– Vi är ett starkt lag med ett bra spel och vi vinner över Alba för att vi har bättre passningsspel och teknik. Det är mycket krig och kamp i denna match men vi tänder till i slutet och drar ifrån rejält. Det är skönt för framtiden att veta att vi kan vinna så stort som idag trots att vi är trögstartade.

I den haltande tabellen leder Gävle GIK på 26 poäng tätt följda av FBC Uppsala och RIG Umeå, båda på 24 poäng och med lika många spelade matcher.

Alba däremot ligger på femte plats med 16 poäng följda av flera lag med en match mindre spelad.

– Om vi fortsätter att spela som vi gör nu så vinner vi serien, avslutar Kajsa Larsson.

BK ALBA – GÄVLE GIK 3–11 (2–4, 1–1, 0–6)

Målen, Alba: Julia Åsberg, Linnea Hansson, Cecilia Jansson.

GGIK: Kajsa Larsson 2, Elin Björkman 2, Loretta Man, Johanna Persson, Jenny Hallström, Evelina Rösnäs, Anna Hultman, Josefin Rutqvist-Ohlsson, Cim Sjölander.

Skott: 27–32 (10–7, 10–7, 7–18).

Publik: 228.

Derbyts tre stjärnor

Kajsa Larsson, GGIK

Elin Björkman, GGIK

Johanna Eriksson-Wannberg, Alba

SIMON ISAKSSON

Mer läsning

Annons