Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK-damernas plan: Visa mindre respekt

Godisdamernas resa för att försöka nå elitserien fortsätter. Den första matchen i kvalserien slutade med förlust men mot Linköping är det nya tag som gäller.
– Vi måste vara med från början, säger GGIK-tränaren Mikael Hagström.

Annons

Den första matchen i damernas kval till elitserien mot Jönköping slutade med förlust för Gävlelaget.

– Vi visar alldeles för stor respekt i första perioden, men alla spelare är väldigt besvikna. Att vara så besvikna efter en förlust mot ett elitserielag visar att vi har en stor respektlöshet och att vi hör hemma här, säger GGIK-tränaren Mikael Hagström.

I morgon spelar laget match borta mot Linköping. Ett lag som gick igenom grundserien utan att förlora en match i division 1 mellersta. Samtidigt som GGIK förlorade sin första match i kvalet åkte Linköping på en kalldusch i matchen mot Warberg.

– Jag tror att det kan vara gynnsamt för oss att de förlorar med 6–1 i sin första match, de har nog ganska mycket att tänka på. Vi kommer att förändra lite inför den här matchen för att ruska liv i spelarna, säger Godis-tränaren.

Trots att Linköping kommer från en annan division än GGIK känner Mikael Hagström att han har bra koll på motståndet.

– Jag har pratat med tre-fyra tränare inför den här matchen så vi har ganska bra koll på Linköping. Deras förstalina är bra men sen är det inte samma kvalitet. Det viktigaste kommer att bli att vi spelar vårt spel, säger han.

• Ser du er som favoriter i matchen?

– Alla klubbar vi möter är stora klubbar som har sagt att de är redo för elitserien så vi slår nog lite ut underläge.

Mer läsning

Annons