Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK föll snöpligt mot Järfälla

Gävle GIK föll knappt borta mot Järfälla, 10–9 efter förlängning.
Men totalt sett är hösten ändå en framgång.
Med halva serien spelad har laget tagit fler poäng än de flesta trodde på förhand.

Annons

Poängen man knep mot Järfälla innebär att GGIK går till julvila med 13 inspelade poäng, på en åttonde plats i tabellen. Det är mer än de flesta tippade på förhand.

Med tunga spelartapp, som exempelvis poängkungen Billy Nilsson, ringde domedagsklockorna ordentligt.

– Ja, 70 procent trodde nog inte att vi skulle ha några poäng över huvud taget så här dags. Som ledare är jag inte förvånad, jag tycker vi kan ännu bättre, så jag skulle nog sammanfatta det som godkänt, med plus, säger GGIK-tränaren Johan Haglund.

Som ny på posten den här säsongen tycker han framför allt att en spelare som Alexander Larsson varit det stora utropstecknet. Den 18-årige centern har snabbt vuxit ut till en nyckelspelare.

– Han har klivit fram ordentligt och lämnat ifrån sig juniorklubban. Alex gör ett otroligt jobb för oss defensivt, säger tränare Haglund, som även lyfter fram Emil Strandells, Simon Cederströms och Adam Lundgrens insatser under den första halvan av serien.

Mot Järfälla gjorde Gävle GIK återigen en bra match – åtminstone i två perioder. Järfälla gick dock från 6–8 till 9–8 i den tredje innan Jonatan Hedström kunde kvittera och ta matchen till förlängning. Väl där avgjorde Järfälla, efter 1.27. Extra bittert, efter att just Jonatan Hedström också haft ett jättskott med några sekunder kvar av ordinarie tid som dock Järfällas målvakt gjorde en kanonräddning på.

$1

JÄRFÄLLA–GÄVLE GIK 10–9 e sd (3–3, 3–5, 3–1, 1–0)

$1

Mål, GGIK: Philip Mellquist 2, Adam Lundgren 2, Jonatan Hedström 2, Simon Cederström, Joel Högberg, Alexander Larsson.

$1

Skott: 36–39.

$1

Publik: 150.

$1

GGIK:s tre stjärnor

$1

3: Jonatan Hedström, f

$1

2: Alex Larsson, f

$1

1: Simon Cederström, f

Mer läsning

Annons