Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK fortsätter släppa in

Tvåsiffrigt i baken – för tredje matchen i följd. Gävle GIK har släppt in flest mål av alla lag i allsvenskan norra och ligger just nu på nedflyttningsplats.

– Självförtroendet är stukat, säger tränaren Stefan Åsbergh efter 12–8-förlusten mot Handen.

Annons

Gävle GIK trampar vatten just nu – i går kom ännu en blytung förlust där laget inte orkade stå upp i slutskedet på matchen.

Handen gjorde 8–7 sju minuter in på den tredje perioden, vilket var början på GGIK:s ras. Efter 14.06 var ställningen 11–7.

– Jag har faktiskt ingen riktigt bra förklaring till varför det blir så här. Mot Team Thorengruppen (5–11) blev vi trötta, men nu tror jag inte att det berodde på det, säger Stefan Åsbergh och fortsätter:

– Vi blir passiva och försiktiga. Rädslan för att förlora är kanske större än viljan att vinna. På något sätt lyser det igenom att vi inte har tillräckligt starkt självförtroende.

• Saknar ni vinnarskallar?

– Alltså, det är svårt att sätta fingret på en sak. Det är många faktorer som styr. Vi har ett ungt lag, som vi ska försöka utveckla på bästa sätt.

Åsbergh bryr sig inte om det nuvarande tabelläget.

– Jag har varit med för länge för att lägga energi på sånt. Vi har spelat sex omgångar och säsongen sammanfattas inte förrän samtliga 22 omgångar är spelade, säger han bestämt.

HANDEN–GÄVLE GIK 12–8 (4–4, 2–2, 6–2)

Målen, Handen: Kalle Berglund 2, Simon Jirebeck 2, Patrik Andersson 2, Markus Johansson 2, Niklas Fischerström, Johan Eriksson, Kristian Göransson, Jonathan Grip.

GGIK: Pelle Jansson 4, Jesper Lundgren 2, Billy Nilsson, Jonathan Hedström.

Utvisningar, Handen: 1x2.

GGIK: 1x2.

Skott: 60–37 (20–15, 21–11, 19–11).

Domare: Björn Hedman och Nicklas Sundgren.

Publik: 343.

GGIK:s tre stjärnor

3: Pelle Jansson, fw

2: Gustav Alpe, b

1: Alexander Larsson, fw

Mer läsning

Annons