Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK har flyt just nu

Golvet i Löthallen är halt som såpa.
Men tredje segern på fyra försök halkade in när Gävle GIK vände mot Duvbo och vann med 10–8.
19-årige Philip Mellquist startade upphämtningen – två gånger om.

Annons

Efter underläge med 3–0 i första perioden tog sig GGIK samman och fick kontakt tack vare två mål från Philip Mellquists klubba.

Annars var det golvet som var det stora samtalsämnet före matchen. Löthallen i Sundbyberg är ökänt i innebandykretsar för sitt hala parkettgolv, som ställer speciella krav på spelarna.

– Man blöter skorna med en handduk före varje byte och då får man lite bättre grepp, en stund i alla fall, säger Philip Mellquist.

Han gör sin första säsong i allsvenskan, och spelade i fjol i division 1 med Aston. På sex matcher har han nu gjort sju mål, och delar förstaplatsen i den interna skytteligan med Jonatan Hedström. Bättre än förväntat, så klart, för skillnaden mellan ettan och allsvenskan är stor.

– Jag trodde mycket på honom, och det är kul att han har lyckats. Och det är precis det vi behöver, att våra unga spelare levererar och inte bara de gamla vanliga, säger GGIK-tränaren Johan Haglund, som plockade med sig Mellquist från Aston.

GGIK avgjorde matchen mot Duvbo i den tredje perioden, ett mönster som Johan Haglund känner igen.

– Vi är starka i tredje perioden, det har vi varit i nästan alla matcher och det kan vi tacka vår hårda försäsongsträning för. Vi är vältränade och det vet vi om, säger han.

GGIK hoppade nu upp till sjunde plats i tabellen. Men antalet insläppta mål, 50 stycken, är alldeles för många. Den biten får man slipa på till nästa match mot Huddinge.

DUVBO–GÄVLE GIK 8–10 (3–1, 4–5, 1–4)

Mål, Duvbo: Robin Markström 2, Anton Spångberg 2, Mattias Mikulski, Johan Falkman, Filip Grapne, Robert Karlsson.

GGIK: Philip Mellquist 2, Johan Andersson 2, Simon Cederström 2, Jonatan Hedström, Adam Lundgren, Emil Strandell, Jesper Lundgren.

Publik: 256.

GGIK:s tre stjärnor

3: Philip Mellquist, fw

2: Oskar Adamsson, b

1: Alexander Larsson, fw

Mer läsning

Annons