Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK kan få tillbaka Billy

Billy Nilsson gjorde succé under sin rookiesäsong i superligan.

Nu kan landslagsanfallaren vara på väg tillbaka till Gävle GIK.

– Antingen flyttar jag hem eller spelar kvar i Sirius, säger han.

Annons

Säsongen slutade i moll för Sirius, som missade slutspelet med till slut ganska bred marginal.

Men för Gävlekillen Billy Nilsson, 21, var innebandyvintern en enda lång succé. Han slutade på 14:e plats i poängligan med 25 mål och 19 assist på 26 matcher, han fick göra landslagsdebut i Finnkampen – där han gjorde ett mål – och han blev slutligen utsedd till hela Upplands bäste herrelitspelare. Vilket inte säger lite eftersom Storvreta, som blev fyra i superligan, har en hel drös med skickliga innebandylirare – bland andra poängligatvåan Henrik Stenberg.

– Det är kul såklart med alla utmärkelser man kan få. Jag är nöjd att lyckas vinna i den hårda konkurrensen, säger Billy Nilsson, som är en av två favoriter till titeln Årets rookie i superligan.

– Ja, det är väl mellan mig och Martin Karlsson (Linköping). Men jag antar att det blir Martin eftersom hans lag gick till slutspel och för han ska vara med i landslaget igen i slutet av april.

Det Billy Nilsson främst är nöjd med är att han har bevisat för sig själv att han håller i högsta serien. Han har fortsatt producera mål och assist, samtidigt som han numera bemästrar det defensiva spelet.

– Jag har utvecklat försvarsspelet och förmågan att vinna boll. I GGIK var det mest bara offensivt spel eftersom vi hade ganska lätt för många lag, säger Nilsson.

Nu har han ett erbjudande från sin moderklubb att ta ställning till. Och visst ska han ta sig en allvarlig funderare.

– Men jag vill inte att folk ska få för mycket hopp, det ska till en hel del om jag ska bryta kontraktet med Sirius, säger han.

Kontraktet han skrev med Uppsalalaget i höstas var på två år, med rätt att säga upp efter det första. Därmed behöver inte GGIK betala någon köpesumma om de värvar Nilsson.

• Vad är det som lockar med att flytta hem?

– Då kommer jag närmare mina polare och familjen. Det är det som lockar mest. Man saknar ju kompisarna och så.

Han betonar att hans satsning på innebandy inte skulle bli mindre bara för att han tar ett kliv nedåt i seriesystemet.

– Det skulle absolut inte vara en nedtrappning, jag satsar stenhårt på det här, säger han.

Mer läsning

Annons