Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK närmare elitseriekval

Gävle GIK pressades av Vindeln – men lyckades till slut ta helgens andra trepoängare. Därmed kommer det hägrande elitseriekvalet allt närmare.

– Ingenting är klart än, säger skyttedrottningen Johanna Persson efter 3–2-segern.

Annons

Tvåsiffrigt (10–1) mot tabellfyran Skellefteå i lördags.

I logikens värld hade gårdagens motståndare, tabellsjuan Vindeln, också blivit en munsbit för Gävle GIK.

Men det blev precis tvärtom – spännande in i det sista – delvis beroende på det avgörande skede division 1-spelet är inne i.

– Jag är inte direkt nöjd med insatsen, men det är ändå starkt att ta tre poäng när vi inte får igång drivet i vårt spel. Det är då vi är som bäst, men i dag stressade vi vilket gjorde att passningsspelet blev lidande, säger GGIK:s tränare Tomas Eriksson om 3–2-segern.

– Mot Skellefteå infann sig ett helt annat lugn när vi fick så pass bra utdelning. Det är klart att det blir en liten anspänning i laget med tanke på läget vi är i, tillägger tränarkollegan Mikael Hagström angående GGIK:s framfart mot elitseriekvalet.

Johanna Persson, som tidigare representerat Kais Mora i högsta serien och nu gör sin andra säsong i GGIK, kan mycket väl bli tungan på vågen i jakten på ett elitserieavancemang.

I går låg skyttedrottningen i alla fall bakom trepoängaren, som så många gånger tidigare den här säsongen.

Först svarade Johanna för en utmärkt passning till Evelina Rösnäs som kunde sätta 2–1 tidigt i den andra perioden, innan hon själv klippte dit 3–1 i power play i periodens slutskede.

Vindeln fick kontakt i den tredje perioden och hade dugliga kvitteringschanser, men GGIK höll undan.

– Det var inte så konstigt att det blev lite nervöst på slutet. Vi visste att Vindeln är ett bra lag och underskattade dom därför inte. Både vi och Vindeln hade kunnat göra fler mål, säger Johanna Persson.

Med tre omgångar kvar att spela toppar GGIK division 1 norra på 49 poäng, sju före RIG Umeå (en match mindre spelad) och FBC Uppsala. Det är minst sagt klar fördel GGIK i kampen om att nå elitseriekvalet, men Johanna Persson tar inte ut seriesegern i förskott.

– Det ser verkligen bra ut, men ingenting är klart än.

• Är du överraskad över hur bra det har gått?

– Lite överraskad är jag väl. Vi hade som mål att bli bland de tre främsta, och det är mycket tack vare försäsongens hårda träning som vi är här nu. Vi spelar i ett högt tempo, alla kan spela med alla och vi orkar hela matcherna.

Mer läsning

Annons