Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK riskerar nedflyttning – då sparkas tränaren

Gävle GIK sparkar sin tränare Stefan Åsbergh med omedelbar verkan.

De svaga resultaten är anledningen.

– Vi måste få till en förändring, en ny röst i laget, säger sportchefen Peter Nordqvist.

Ny tränare blir värvningsansvarige Andreas Petersén.

Annons

Gävle GIK hade stora förhoppningar inför den här säsongen. Målsättningen var att bli ett topplag i allsvenskan norra, med sikte på superligan.

Det har blivit precis tvärtom. När bara sex omgångar återstår av serien ligger GGIK trea från slutet i tabellen – och under nedflyttningsstrecket.

– Det är inget att hymla om att vi hade högre mål än så här, säger sportchefen Peter Nordqvist.

Därför tvingas nu tränaren Stefan Åsbergh lämna sin post med omedelbar verkan. Den assisterande tränaren Roger Collin har redan fått lämna laget för en tid sedan.

Droppen blev 6–10-förlusten hemma mot Balrog i fredags. Efter den insåg Gävle GIK att man var tvungna att agera. Tillsammans med spelarrådet togs beslutet att byta ut tränaren.

– Det här har enbart att göra med våra svaga resultat. Med det lag vi har så ska vi vara högre upp i tabellen, så är det bara. Vi måste få in en ny röst och göra vad som helst för att klara av det här, menar Nordqvist.

Åsbergh har gällande kontrakt även över kommande säsong och kommer att finnas kvar i klubben, men med andra arbetsuppgifter.

– Vi ska titta lite på de framöver, vilken roll han kommer att få i organisationen. Men i de här sex sista matcherna är det Andreas Petersén som ska leda laget tillsammans med Lasse Rosén, säger Nordqvist.

GGIK har bara vunnit fyra av 16 matcher vid ordinarie tid och har fem oavgjorda, där två slutat med seger i förlängning.

– Nu är det uppehåll och vi får tid att samla ihop oss lite. Sedan handlar det om att ta match för match nu och fixa nytt kontrakt. Något annat existerar inte. Det kommer att bli tufft, men vi tror på vårt lag, det gäller bara att få till det, menar Nordqvist.

Stefan Åsbergh själv tar petningen med ro – åtminstone utåt sett. Han säger att han är helt överens med klubben i stort och att förändringen är nödvändig.

– Det är inga drastiska åtgärder detta. Jag tar ett steg åt sidan och nu ska vi koncentrera oss på att stötta ”Bull” (Andreas Petersén) i det här. Vi tycker att det är en intressant lösning. Jag kommer att hjälpa till med den sportsliga utvecklingen, säger Åsbergh.

Mer läsning

Annons