Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK:s Johanna är hetast i ettan

Hetast i heta Gävle GIK är Johanna Persson.
Laget toppar just nu division 1 norra och har en dröm att ta sig upp i elitserien och den 23-årige centern gör mål och poäng i parti och minut.
– Innebandy är ganska roligt just nu, säger Johanna inför debyt borta mot Alba i kväll.

Annons

Både Alba och Godis är nykomlingar i serien men hade kanske lite olika mål innan säsongen startade. Alba skulle kämpa för ett nytt kontrakt och GGIK ville ställa till det lite för de tippade topplagen. Båda har gjort det fantastiskt bra. Alba är femma och Godis toppar tabellen efter nio omgångar.

– Vi hade en grymt bra försäsong med riktigt hård träning. Sedan har vi fått ihop laget och sammanhållningen kan inte vara bättre. Med den här starten fins det förstås bara en sak – det är att fortsätta och gå för seriesegern, säger Johanna.

Hon kom till GGIK inför fjolårssäsongen från Kais Mora i den högsta damserien. Det blev bara ett år i tvåan där GGIK körde över allt motstånd – inkluderat då Alba som var i samma serie och sedemera klarade kvalet upp till ettan. Nu möts lagen i den högre serien och gästerna från Gävle kommer att vara favoriter på Jernvallen i kväll.

– Det får vi ta. Men Alba har gjort det bra och kommer säkert att vara lika laddade som vi. Derbyn är alltid roligt och jag var ju med ifjol. Annars hade jag några heta fighter med Mora när vi mötte Falun. Det var också speciellt.

Tjejerna i de båda gästrikelagen känner varandra ganska bra också. De delar bland annat buss till de riktigt långa bortamatcherna längst norrut.

– Jo, det gör vi ju. Men lagen sitter nog ändå mest för sig själva och det är inte precis så att vi pratar särskilt mycket med varandra, säger Johanna.

Men Alba vet självklart vem hon är. Hela seriens skyttedrottning gäller det att ha koll på om det ska gå att stoppa Godis. På nio matcher har hon gjort 23 poäng fördelat på 18 mål och fem assist.

– Jag har väl i och för sig gjort hyggligt med mål i hela karriären men den här hösten känns det verkligen som om allting går in. Hittills har det varit riktigt roligt

Hon har en dröm att spela med GGIK i den högsta serien. Med ett par förstärkningar skulle det också gå riktigt bra.

– Det tror jag absolut. De allra bästa lagen i elitserien är självklart otroligt bra men jag är helt säker på att vi skulle spela ganska jämnt mot lagen på den undre halvan redan nu.

Men först väntar kvällen derby mot Alba. Det kan bli nog så tufft.

Mer läsning

Annons