Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK-tränare: ”Det är en parodi”

Damlaget får vara kvar. Är då allt frid och fröjd igen i Gävle GIK?

– Det känns som om att bli inbjuden med bägge armbågarna, säger damlagets tränare Mikael Hagström kritiskt.

Annons

Efter styrelsens helomvändning i lördags, där man drog tillbaka beslutet om att lägga ner damlaget, har det knappast varit klackarna i taket hos spelare och ledare i damsektionen.

Snarare misstänksamhet.

– För mindre än sju dagar sedan blödde föreningen, och vi var orsaken. Vad har hänt sedan dess? Det vet vi inte, vi vet ingenting, säger Mikael Hagström, som är mycket kritisk till det bristfälliga informationsflödet från sportkommittén och ordföranden Peter Nordqvist.

– Jag vill påstå att det är en parodi, och man får en känsla av att det bara ska se bra ut utåt. Vadå nya sponsorer? Fram med dom då, det är väl jättebra i så fall. Och det är ingen som tagit konsekvenserna av felbeslutet.

Du kräver fortfarande att ordförande Peter Nordqvist avgår?

– Det är inte bara jag, det är vi på damsidan. Och det är inget personligt mot Peter, men jag kan inte se hur någon i sportkommittén kan sitta kvar när man kapat ett lag så som de gjort.

Nu kräver Mikael Hagström alla kort på bordet från styrelsens sida.

– Vi måste få veta allt, för tjejernas skull. Vad kostar saker och ting, vart går pengarna? Vi har tagits tillbaka, på nåder, men vad händer under säsongen, och nästa år? Är det en elitsatsning, och gäller det i så fall bara nu eller även i framtiden. Du hör själv, det är massor av frågetecken.

– Och det har varit så många turer i den här soppan nu så vi vill definitivt ha mer kött på benen innan vi bestämmer hur vi ska gå vidare.

På ett välbesökt möte igår träffade delar av sportkommittén och Peter Nordqvist ungdomsledare i klubben för att rensa luften och informera.

En av ledarna på mötet säger till Sporten att klubbens ledning verkade ångerfull över ett beslut som tagits för snabbt.

– Det verkar finnas en stor vilja att reda upp situationen och som jag uppfattar det tas det nu ett seriöst omtag för att reda upp brister både i ekonomin och i organisationen, säger ungdomsledaren.

En arbetsgrupp tillsattes för att utarbeta en värdegrund för föreningen, samt långsiktiga planer för både herr- och damlaget. En träff med damlaget i veckan aviserades även av klubbledningen.

Mer läsning

Annons