Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir tränare i den nya klubben

SAIK innebandy är nytt men tränaren känner vi igen.
Det blir Stefan Åsbergh som tar över nästa säsong.
– Ända sedan jag hörde att den här oerhört intressanta storsatsningen på sporten i Sandviken har jag varit sugen på att vara en del av det, sa Stefan igår när han presenterades.

Annons

Aston och Alba har gjort gemensam sak och de båda föreningarna finns inte längre utan huserar under SAIK:s vingar. Stefan fick symbolisk dra på sig den nya tröjan med klubbmärket snyggt i en hörnet.

– Det är bara att inse att det är mycket business även i innebandyn och det är oerhört viktigt att ha ett starkt varumärke bakom sig. Det har vi nu med SAIK och det ska bli jättekul.

Han fick lämna Gävle GIK mitt under den här säsongen när det gick riktigt tungt för laget. Godis klarade till slut nytt kontrakt medan Alba åkte ur och ska nu spela i division 1 under SAIK:s fana.

– Nu har vi fått de här oerhört intressanta förutsättningarna och nu är det upp till oss att göra någonting bra sportsligt av det här. Det blir en utmaning och det gillar jag, säger Stefan.

Just nu innehåller truppen 27 utespelare och fem målvakter. Den nya tränaren vet inte alls vad som väntar och vad han kan kräva.

– Det är det som är intressant och det gäller att få ihop gruppen. Just nu har jag ingen aning om hur det blir. Men vi ska bygga det här på sikt och det den här satsningen är på sikt och det kan ta ett tag. Men givetvis ska vi ha höga ambitioner redan från början, säger Stefan som har västra Gästrikland och då Storvik där han började sin innebandybana för massor med år sedan.

Både Pär Uggla och David De la Rosa är väldigt nöjda med att få Åsbergh som ny tränare för SAIK.

– Självklart. Vi har pratat oss samman och suttit ner flera gånger. Vi är väldigt glada och nöjda över den här lösningen. Vi har inte heller stängt några dörrar för eventuella nyförvärv. Vi kan tänka oss fyra-fem nya namn – men det ska då samtidigt vara killar som direkt kan gå in som rejäla förstärkningar, säger duon.

Den första pusselbiten var att skapa SAIK innebandy. Nu är den andra lagd och man har kommit en bit på väg.

Mer läsning

Annons