Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är förste gästriken i innebandy-VM

Visserligen har han aldrig spelat innebandy på seniornivå hemma i Sandviken – men när 20-åriga Alexander Rudd nu är en VM-spelare kallar vi honom ändå en lokalprodukt.
Herr-VM startar i dag match mot Polen för svensk del.

Annons

Alexander spelade i Alba i ungdomsåren men flyttade till RIG Umeå när han kom in på innebandygymnasiet som 16-åring.

Sedan fortsatte elitkarriären i Falun där han den här säsongen har skördat stora framgångar i Superligan med 19 poäng på nio matcher och är fyra i den totala poängligan.

Lilla Gästrikland har fått fram landslagsspelare på ungdoms- och juniorsidan på både kill- och tjejsidan. Några har sedan hamnat i damlandslaget.

Men på herrsidan är det bara gamla Albabacken Eric Björk som gjort A-landskamper om man inte rärknar målvakten Jens Hansson för över 20 år sedan.

Nu blir Rudd nummer tre i raden, men då Björk bara var reserv på hemmaplan i mästerskapet 2010, är han den första VM-spelaren. Han blev det sent när han för några dagar sedan fick beskedet att han ersätter skadade klubbkompisen Alexander Galante Carlström.

– Jag var med nu på senaste lägret och visste att jag låg bra till, att jag var en av de tänkta reserverna. jag tycker synd om Carlström, han har varit väldigt bra i år och gjort sig förtjänt av en VM-plats. Men självklart är det samtidigt roligt för mig. Jag hade siktat in mig på att inte vara med, säger Rudd till innebandymagazinet.

Han står noterad för två landskamper från i våras när han debuterade i Euro Floorball Tour i Bern i april. Men han åkte på en hjärnskakning i första matchen och den andra mot Norge satt han på bänken utan speltid.

Han åkte med resten av VM-laget till Helsingfors i går.

– Om jag får spela något så är det bara att gå in och göra så bra som möjligt ifrån sig. Får jag sitta på bänken så är det bara att pusha på grabbarna så gott det går, säger han vidare till innebandymagazinet.

Mer läsning

Annons