Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huvudsponsor vill ha en förklaring

Gävle GIK har tagit beslutet att lägga ned damlaget.

Huvudsponsorn Stadium fick aldrig någon förhandsinformation.

– Det är skittråkigt att tjejerna blir undanskuffade, säger Martin Andersson, sponsoransvarig på Stadium Gävle.

Annons

Sportkedjan Stadium skrev ett femårsavtal med Gävle GIK innebandy inför förrförra säsongen och har under flera år tillhört de så kallade ”guldsponsorerna”.

Men någon information om att klubben nu plockar bort sitt damlag, som den gångna säsongen kvalade till elitserien, fick man inte.

– Jag har fått lite hintar den senaste tiden, men det var inte förrän jag såg det i tidningen som jag fick veta vad som hänt, säger Martin Andersson.

Det har inte förekommit någon diskussion alls mellan klubben och Stadium vad gäller framtiden, GGIK:s ekonomiska situation och hur satsningen ska utformas i fortsättningen?

– Nej, ingenting.

Är du förvånad över att ni inte fått vara med i en sådan diskussion?

– Jag blev åtminstone lite överraskad över själva beslutet. Mig veterligen har inte föreningen så knapert att man skulle behöva lägga ned ett damlag.

Vad tycker du om beslutet?

– Jag tycker det är tråkigt så klart. Skittråkigt att det är tjejerna som blir undanskuffade. Men vi har ju inget med hur GGIK använder och flyttar resurser inom föreningen att göra, det är inget vi kan påverka.

– Vad jag förstår handlar det här om ren prioritering, att man väljer att prioritera herrlaget. Jag tycker att det är tråkigt att det ska behöva gå ut över damlaget.

Kan det här påverka Stadium negativt?

– Det skulle det kanske kunna göra. Men jag hoppas att folk i det här fallet skiljer på GGIK och Stadium.

Vad har ni för sponsoravtal med GGIK?

– Det är inget jag får uttala mig om. Men det handlar ju inte om rena pengar i den meningen. Vi skriver ett så kallat ”kick back-avtal” med klubbarna som innebär att ju mer dom handlar av oss desto större procent får de tillbaka att handla ännu mer för. Det är Stadiums standardmodell som man använder överallt och som gäller hela föreningen, inte enskilda lag.

– Det är tre år kvar på avtalet nu. Och jämför man med Brynäs och Gefle IF så är det ju relativt sett frågan om betydligt mindre summor, så mycket kan man ju säga.

Martin Andersson har försökt att nå GGIK:s ordförande Peter Nordqvist för att få veta mer om beslutet.

– Jag har inte fått kontakt med honom än, och vad jag förstår har han mycket efter det här beslutet så jag begriper det. Men vi vill gärna höra mer om hur föreningen resonerat.

Mer läsning

Annons